->
Vücutta çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak B12 vitaminin eksikliğinden doğan anemi hastalıklarının bir türü olan pernisiyöz anemi hastalığı, halsizlik, çabuk yorula, kalp çarpıntısı, saçlarda erken beyazlama, baş dönmesi, kulak çınlaması, iştahsızlık ve kilo kayıpları gibi belirtileri husule getirir.
Pernisiyöz anemi hastalığı tedavisi
Pernisiyöz anemi hastalığının tedavisi sebebe yönelik yapılmaktadır. Ayrıca demans, kötü parmak koordinasyonu, anormal refleksler, depresyon ve ataksi de pernisiyöz anemi belirtilerinden bir kaçıdır. Cerrahi müdahaleler, enfeksiyonlar, yetersiz beslenme veya kalıtsal bozukluk gibi sebeplerden kaynaklı olarak vücutta B12 vitamin eksikliğinin bulunmasına yol açan neden hangisi ise, pernisiyöz anemi tedavisi bu sebebin ortadan kaldırılması ile olur. Bu belirtilerin çoğunun aynı anda görülmesi durumunda pernisiyöz anemi akla getirilmeli ve tedavi için uzman bir hekimden yardım istenmelidir
Erken dönemde fark edilen ve sebebi yetersiz beslenme olan pernisiyöz anemi hastalığında B12 vitamin takviyesi tedaviden olumlu sonuç alınması için yeterli olur.
Diğer faktörlerden kaynaklı olarak pernisiyöz anemi söz konusu ise, bu durumda B12 vitamin emilimi gerçekleşmediği yani emilim bozukluğu bulunduğu için B12 vitamin ilacı ile birlikte hayat boyu İM injeksiyonla tedavi sürdürülür. hayat boyu İM injeksiyonla ve B12 vitamin ilacı kullanımının süresi hastanın durumuna göre hekim tarafından belirlenir.
Pernisiyöz anemi yetersiz beslenmeden kaynaklı vücutta B12 vitamin eksikliğinin bulunmasında ortaya çıkmış ise hastalara belli başlı yiyecekleri daha fazla tüketmeleri önerilir. Pernisiyöz hastalarına yemesi önerilen bu yiyecekler; sığır eti, karaciğer, yumurta, böbrek, süt, peynir ve balıktır.
Bir önceki Pernisiyöz anemi belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda pernisiyoz anemi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ANEMİ TEDAVİSİ, Pernisiyöz anemi nasıl belli olur, pernisiyöz anemi tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.