->
PKO(Polikistik Over Sendromu) hastası olan kadınlarda ise bu düzen bu şekilde yürümemektedir. Gelişen yumurtalar arasından en güçlüsü büyümeye başlar ve diğer yumurtaların büyümesini engeller.
Kadınlarda her ay düzenli olarak yumurta gelişimi başlamaktadır. Bu gelişim her ay olur ve en güçlü yumurta diğer yumurtaları imha eder. Bütün yumurtalar aynı anda büyümeye ve gelişmeye başladıkları için hiçbiri tam olarak gelişme sağlayamaz
PKO (Polikistik Over) Belirtileri
Yukarıda bahsettiğimiz düzenin normalin dışında meydana gelmesi yumurtalarında gelişmelerinin yarım kalmasına neden olur. Gelişimini tamamlayamayan yumurtalar erkeklik hormonu salgılar. Bu nedenle kadınlarda erkek tipi kıllanma meydana gelir. Aşırı tüylenme ve adet düzensizliği PKO hastalığın en önemli belirtisidir.
Bu kıllanma zamanla erkeklerinki ile aynı boyuta çıkabilir. Dudakların üst kısımlarında, yanaklarda, göğüslerde, bacakların üst kısımlarında, göbek ve sırt bölgelerinde aşırı tüylenme gözlenir.
Ayrıca;
Düzenli yumurtlama olmaması, şişmanlık, gebe kalamama,yüksek kolestrol, yüksek kan basıncı, ciltte meydana gelen yağlanmalar, akneler, yorgunluk ve kepekli saç derisi Polikistik Over belirtileri arasındadır.
Bir önceki Seyahate çıkacak anne adayları dikkatli olmalı başlıklı konumuzda anne adayları, Derin Ven Trombozu ve emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: pko hastalığı nedir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.