->
Alınan kan doğrudan dölüte ait olmadığından, amniyon sıvısı ve anne kanıyla bulaşmış olduğundan güvenirliliği kısıtlıdır. Böylece hem anne ve dölütün kanını, hem de amniyon sıvısını içeren bir ömek elde edilmiş olur.
PLASENTOSENTEZ YÖNTEMİ
Fetoskopi yöntemine göre daha sınırlı düzeyde de olsa hemoglobin değişikliklerinin önceden belirlenmesini sağlar. Bu örnek hemen incelenir ve dölütün kan hücrele-^feV;$g§Sö|Ş&SBı ^Sgg^Msâı -saptanmaya çalışılır.
İşlemin ultrasonografik denetim altında gerçekleştirildiği koşullarda bile istenmeyen durumlarla karşılaşma olasılığı oldukça yüksektir. Aynca eteneye birçok kez girilip çıkılması etene içi kanama tehlikesini artırır.
Plasentosentez yönteminde amniyosentez iğnesiyle etenenin dölüt yüzüne ulaşılır ve iğneye kan dolması beklenir
Bu nedenle fetoskopi her zaman plasentosenteze yeğ tutulur. Sıvıdan aynştınlarak incelemeye alınacak olan kanın dölüte ait olduğundan emin olmak için, anne alyuvarlarının dölüt alyuvarlarından daha küçük olduğunu algılayabilen özel bir araç kullanılır. Annenin damarından alman kan örnek sıvıyla birlikte araca konur. Araç annenin alyuvarlarının ortalama büyüklüğünü hesaplayarak sıvının içinden bu büyüklükteki hücreleri ayırır. Sıvıda yalnızca dölüte ait kan hücreleri kalır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.