->
Tıpkı parmak muayenesinde olduğu gibi prostat görüntüsü eşliğinde yapılan prostat iğne biyopsisi şüpheli bölgelerden alınan numunenin incelenmesi ile akıllardaki soruların net bir şekilde yanıtlanmasını sağlar.
Bir iğne yardımıyla yapılan prostat biyopsisinde prostat bezinin görüntüsü altında, prostatın her iki kanadından toplam 6 ile 24 adet iğne ile biyopsi örneği alınır ve incelemeye tabi tutulur. Prostat biyopsisi yapılmasının amacı PSA yüksekliğinin nedenini anlamak, elle muayene esnasında hissedilen sertliğin yani nodülün iyi mi kötü mü huylu olduğunu saptamak ve prostat kanserinde erken teşhis yakalamaktır. Peki, prostat biyopsisi nasıl uygulanır?
Prostat biyopsi uygulaması nasıldır?
Prostat biyopsisi ultrason eşliğinde makattan girilip prostata ulaşılması ve buradan doku örneği alınması ile yapılır.
Prostattan parça alınması ve sonrasında incelenmesi ile tanı ve tedavide önemli bir yer tutan prostat biyopsisi PSA yüksekliği olan, parmakla prostat muayenesinde prostatta sertlik hissedilen hastalara uygulanan bir işlemdir. Eğer prostat biyopsisi yapılmazsa prostatın yapılış amacı olarak az önce söylemiş olduğumuz faktörlerin anlaşılması mümkün değildir
Sonrasında akıllardaki soru işaretleri ortadan kalkar ve bir soruna rastlandığı zaman gereken tedavi metotları derhal uygulamaya sokulur.
Bir önceki Akciğere tüp nasıl takılır? başlıklı konumuzda akciğere tüp takılmasının nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: makattan prostat biyopsisi nasıl yapılır, prostat biyopsisi nasıl incelenir, prostat biyopsisi nasıl yapılır, prostat ultrason nasıl yapılır, Prostattan örnek alinmasi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.