->
Fiziksel engel hiç olmadığında veya çok az olduğunda bile bu azalma belirgindir.
Strok geçirenler sıklıkla depresyonla yüzleşebilir ve de bu da rehabilitasyon ve iyileşme süresini uzatmaktadır. Birçok çalışmada Strok geçirenlerde yaşam kalitesinin öncesine göre %40 azaldığı bildirilmiştir. Bu makalemizde, psikososyal promlemlere deyinerek sizleri bilgilendiriyoruz…
Hindistan’dan yakın zamanda yapılan bildirimlere göre Strok insidansı ve 30 günlük mortalite oranları gelişmiş ülkelerden daha fazladır. Bu deppresyon sıklıkla aile ve arkadaşları da etkiler mutlaka
Gelişmiş ülkelerde stroklularda yaşam kalitesini araştıran çok sayıda araştırma olmasına rağmen Hindistan ve bunun gibi gelişmekte olan ülkelerde, insidans çok yüksek olmasına, ve felcin fiziksel engellilikte çok büyük paya sahip olmasına rağmen böyle bir çalışma yoktur. Hindistan’da strok geçirmiş kişilere, geniş ailelerdeki akrabaları bakmaktadır. Bu yüzden Hindistan’daki strok geçirenlerin psikolojik problemleri gelişmiş ülkelerdekinden farklı olabilir.
Çalışmanın amacı Strok geçirenlerde YK, fonksiyonel bağımlılık, anksiyete ve depresyonu araştırmak, ve bu ölçütlerin çeşitli Strok özellikleriyle ilişkisini araştırmaktır.
Bir önceki Travma Ve Travma Nedenleri başlıklı konumuzda travma ve travmalar hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: makat neden daralır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.