->
Kadınlara uygulanan cerrahi bir işlem olan Histerektomi, düzensiz kanamalar, miyom, şiddetli adet sancıları, rahim sarkması, kasık ağrıları ve doğum komplikasyonları gibi sebeplerden uygulanmaktadır.
Rahim çıkarma ameliyatı, karından ve vajinal yoldan olmak üzere iki çeşitte uygulanmaktadır. Ancak çoğu kez karından olan yöntem ile rahim çıkartılır.
Rahim çıkarma ameliyatında rahmi yerinde tutan tüm bağlar kesilir.
Rahim aldırma ameliyatı yani Histerektomi son zamanlarda kadınlara sıkça uygulanan bir ameliyat olduğu için rahim aldırma ameliyatı nasıl yapılır, ameliyat öncesi ve sonrası neler yapılmalıdır, tüm bu sorulara açıklık getirelim istedik. Hangi yöntemin kullanılarak rahmin alınacağı ise var olan hastalığa, kişinin anatomik yapısına ve doktorun cerrahi deneyimine bağlı olarak seçilir
Aynı zamanda rahmin beslenmesini sağlayan tüm damarlarda kesilerek bağlanır. Rahim çıkarma ameliyatında en çok dikkat edilmesi gereken şey ise torbası, idrar toplama kanalları ve bağırsakların zarar görmemesidir.
Rahim çıkarma ameliyatı sonrası şiddetli ağrılar hissedildiğinden bu ağrıları azaltmak için ağrı kesici ilaçların kullanılması önerilir. Ameliyat günü hastaların ağızdan beslenmeleri yasaktır. Hasta ancak bağırsakları hareket etmeye başladığı zaman ağızdan sıvı gıdalarla beslenmeye başlayabilir. Hasta ameliyattan 7-8 saat ayağa kaldırılır ve üçüncü günü taburcu edilir.
Bir önceki Seyahate çıkacak anne adayları dikkatli olmalı başlıklı konumuzda anne adayları, Derin Ven Trombozu ve emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: rahim aldırma, rahim aldırma ameliyatı, rahmi aldırmak, rahim alınınca ne faydası olur, Rahim nasıldır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.