->
Kürtaj olan kadınların sıklıkla yaşadığı bu sorun, rahim duvarının birbirine yapışık olması ile tanımlanır.
Tüm dünya genelindeki kadınlarda kürtaj sonrası husule gelen bir sorun olan rahim içi yapışıklık, gebe kalamamaya ve düşük yapmaya sebep olan bir sorun olduğundan, bebek sahibi olmak isteyenler öncelikle bu sorunlarından kurtulmalıdır. Kesin tanının koyulması için ise, rahim filmi ve ultrason gereklidir. Rahim duvarındaki zedelenmenin yanı sıra çocukluğunda tüberküloz olmuş kadınlarda nadiren olsa da görülmektedir.
Rahim içi yapışıklık nasıl tedavi edilir?
Kürtaj işlemi sonrası ortaya çıkan rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisi ise, kürtajdan sonra adetin düzensizleşmesi ve kanamanın da azalmasıdır
Tanının konulmasının ardından rahim içi yapışıklık tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Tedavisi ise rahim boşluğunun şişirilmesi ile olur.
Rahim içi yapışıklık tedavisi için uygulanan rahim boşluğu şişirme işleminin yanı sıra, makas ve elektronik işlemlerde kullanılmaktadır. Rahim içi yapışıklık için başvurduğunuz kadın doğum uzmanı hangi yöntemin daha iyi sonuç vereceğini bilir ve en uygun yöntemi kullanır. Ancak günümüzde en iyi sonuç veren rahim içi yapışıklık tedavisi, elektronik işlemlerdir.
Bir önceki Emboli Hastalığı Ve Emboli Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: rahim filmi neden çekilir, rahimde yapisiklik belirtileri, rahimdeki yapışıklıklara iyi gelen bitkiler, rahim yapisikligi saracoglu, rahim yırtılmasına bitkiselkür
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.