->
Rahim iltihabı tedavisine rağmen sorununuzun geçmediğini düşünüyorsanız da lütfen bu sorunu aksatmayın ve tekrar tekrar doktora gidin.
Tedaviye rağmen geçmeyen rahim iltihabı tedavisi için koterizasyon ve krioterapi adı verilen yöntemlere başvurulmaktadır.
Adet dönemlerinden tampon kullanımı, vajina temizliğinde kullanılan bir takım sabun ve deodorant tarzı maddeler, birden fazla eşlilik ve vanina temizliğine dikkat edilmemesi gibi mütenevvi sebeplerden ortaya çıkan rahim iltihabı tedavisi için hekime gitmekten çekinmeyin. Bu yöntemler sayesinde rahim iltihabına sebep olan anormal hücrelerin ortadan kaldırılması sağlanır.
Adet kanamasının hemen ardından husule gelen akıntılar, normal olmayan kanamalar, vajinada ağrı ve kaşınma, cinsel ilişki esnasında acı çekme, idrar yaparken yanma hissi ve sık sık bel ağrıları ile kendini belli eden rahim iltihabı muhakkak tedavi edilmesi gereken vajinal hastalıklardandır. Kadınlarda sıklıkla husule gelen rahim iltihabı önemsenmezse hem kadınların genel sağlıklarında bozulmalar olacak hem de cinsel hayatları olumsuz etkilenecektir
Ayrıca lazer ile de bu hücreleri tahrip edilmesi sağlanabilir.
Tedavi edilmeyen rahim iltihabı gebe kadınlarda düşüğe sebep olduğu gibi erken doğum riskini de arttırır. Ayrıca tedavi edilmeyen rahim iltihabı kısırlığa da yol açmaktadır.
Bir önceki Emboli Hastalığı Ve Emboli Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: vajinal iltihap nasıl geçer, rahim iç zarı iltihabı, kadinlarda rahim iltihabi, hamile kalmak için iltihap nasıl yok edilir, rahim zarı iltihabı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.