->
Kadın organlarının doğuştan olan anormallikleri arasında en çok görülenler, rahim şekli bozukluklarıdır. Bunlar basit bir çentiklenmeden, rahmin içinde kanın dışarı atılmasını engelleyen perdelere, tamamen iki ayrı rahim ve tüp oluşumuna kadar gidebilen önemli şekil bozukluklarıdır.
Kadının cinsel organındaki yapısal bozukluk; düşük ve zor doğum riskleri taşır.
Bazı testler öneririz
Kadınlık organlarının bu yapısal bozuklukları aynı zamanda; kısırlık, tekrarlayan düşükler, zor doğumlar, erken doğum gibi işlev bozukluklarına da yol açabilmektedir. Ancak düzenli tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olma ihtimali normale dönecektir
Hatta bazen bu anormallikler adet görmemeye, ağrılı adete, cinsel ilişkide zorlanmaya ve ağrılara neden olabilir.
Tedavi süresi tamamlandıktan ilk 6 ay düzenli cinsel birliktelikten sonra hamile kalmamanız durumunda; biz hekimler bazı testlerin yapılmasını öneriyoruz.
Çünkü hamile kalmak bazen çok kolay olabildiği gibi bazen de hiçbir engel durum olmadığı halde aylarca denk düşmediği için oluşamayabilmektedir.
Bir önceki Cinsel organın boyu değil, işlevi önemlidir başlıklı konumuzda sağlıklı cinsel yaşam hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: rahım, rahim şekil bozukluğu tedavisi, ters rahim de aşılama nasıl yapılır, iğrenç rahim şekilleri, rahim ameliyatindaki sekil bozuklugu
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.