->
Beyoğlu, bayramda tüketilen tatlı ve çikolatanın fazla tüketiminin mide yanmasına ve bağırsakların bozulmasına sebep olabileceğini ifade ederek, ”Özellikle diyabet, yüksek tansiyon, mide ve barsak rahatsızlıkları olanlarla yaşlılar daha çok risk altında oldukları için fazla tatlı tüketiminden kaçınmalıdır.
Öğün atlamayn
Bayoğlu, bayramda kahvaltı ne kadar geç yapılırsa yapılsın özellikle öğle yemeğinin atlanmaması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
”Bayram ziyaretlerinde açlık psikolojisiyle ölçüyü kaçırmamak için, ana öğünlerden 2-3 saat sonra 1 porsiyon meyve yenebilir. Ramazan’dan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanılmalı ve az miktarda 3 öğün yemek gerekiyor” dedi.
Beslenme uzmanları, ramazandan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanılması gerektiğini söylüyor.
Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Bayoğlu, bayramda kalorisi yüksek olan tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi ve fazla tatlı verilmemesi gerektiğini söyledi.
Oruçtan sonra normal beslenme düzenine geçerken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Bayoğlu, kahvaltıda kızartma, sucuk, salam gibi yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini, peynir, yumurta, domates, salatalık gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti
Mutlaka akşam yemeği yenmeli ve bu şekilde 3 ana öğün olarak beslenme sağlanmalıdır. Yatmadan 2 saat öncesine kadar yemek içmek işini bitirelim.”
Bir önceki İftar ve sahurda beslenmeye dikkat başlıklı konumuzda iftar, iftar sofrası ve iftar ve sahur hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.