->
Çocuklar kalsiyum, fosfor ve D vitamini bakımından zengin beslenmelidir.
Raşitizm hastalığı kemik filmi, kan tahlili, kalsiyum, ALP ve fosforun ölçülmesi ile anlaşılır. Tedavisi zor bir hastalık değildir.
Vitamin ve minerallerin eksikliğinden doğan Raşitizm hastalığı, özellikle çocukların yaşamını kabusa çevirmektedir. Raşitizm hastalığı daha çok çocuk yaşlarda görüldüğü için aileler çocuklarının beslenmesinde titiz davranmalıdırlar
Eksik olan D vitaminin vücuda geri kazandırılması ile Raşitizm tedavi edilir. D vitamini bazen ağızdan tabletler şeklinde alınır, bazen de kas içine enjekte edilir. Tedaviye önce düşük dozlarla başlanır. Gerekirse kalsiyum takviyesi de uygulanır.
Doktor kontrolü olmadan hastaların kendi kendine D vitamini almaları sakıncalı bir durumdur. Bu yüzden hekiminiz ile birlikte hareket etmelisiniz. Bilinç bir şekilde davranmak ölüme sebep olabilir.
Güneş ışınları vücuda D vitamini kazandırır. Temiz hava almaya ve sık sık güneşlenmeye özen gösterin. Mineral ve vitamin yönünden zengin besinler tüketin.
Bir önceki Raşitizm nedir, belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda raşitizm ve raşitizm hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: raşitizme iyi gelen besinler, çocuk hastalığı, rasitizim geçicimidir, raşitizm hastalığının tedavi yolları, raşitizm tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.