->
Üstelik reflü belirtilerinin şiddetini arttırmasının yanı sıra yemek borusunda darlık, kanama, yemek borusu ve gırtlak kanseri de reflüden kaynaklı olarak husule gelebilir. Reflü tanısını koymaya yardımcı olan bu belirtilerin yanı sıra kısıklığı, bulantı, kusma, inatçı öksürük, sabahları sesin çatallanması gibi şikayetlerde reflünün belirtisi olabilir.
Ayrıca reflü belirtileri arasında astım, farenjit, boğazda takılma hissi veya sıklıkla boğazı temizleme ihtiyacı, ağız kokusu, dişlerde mine kaybına bağlı hassasiyet gibi atiptik belirtilere de rastlanmakta ve bu belirtilerin sonucunda reflü ile karşılaşılmaktadır. Mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasını engellemekle görevli olan mide kapakçığının tam ya da hiç kapanamaması reflü hastalığına neden oluyor ve reflü belirtileri ile şu şekilde olmaktadır:
Reflü belirtileri
Reflünün en tipik belirtileri ağza acı su gelmesi ve göğüste yanma şikayetlerinin başlaması olduğu kadar, midede yanma ve ekşime de reflü belirtileri arasında tipik bulgulardır.
Reflünün belirtileri ciddiye alınmaz ve gereken zamanda tedavi edilip ortadan kaldırılmaz ise hastanın yaşamış olduğu reflü belirtileri artabilir ve reflü hastası daha şiddetli yakınmalardan bahsedebilir.
Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sebebiyle oluşan reflü hastalığı gösterdiği tipik belirtilerle tanısını kolay bir şekilde konulan ve günümüzde de fazla görülen mide hastalıklarındandır
Yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra uzun süre tedavi edilmeyen reflü vakaları, ölümle bile sonuçlanabilmektedir.
Bir önceki Zihin yorgunluğu tedavisi başlıklı konumuzda beyin yorgunluğu için öneriler ve zihin yorgunluğunun giderilmesi için hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.