->
Türkçede ışıktan gelen pırıltı anlamı taşıyan, Fransızca bir sözcük olan röfle, değişik renk tonlarını içinde barındıran, saçlara küçük parçalar halinde farklı tekniklerle uygulanan, saçlara oldukça havalı ve hoş görünüm katan saç boyama işlemlerinde birisidir. Röfle genellikle kişinin saç renginin 2-3 ton açığı olan renklerim, saçın kendi rengi ile özdeşleşmesi ile husule gelmektedir. Bayanlar arasında son dönemlerde oldukça popüler olan röfle nasıl yapılır, röfle yaparken nelere dikkat edilmelidir, röfle yaptırmayı düşünen bayanlar için açıklıyoruz. Eğer röfle yapılacak saç koyu renkte ise, bu işlem boya ile yapılır.
Saça röfle nasıl yapılır?
Saçın üzerinde bir ışık yansıması ve parıltı oluşturmasından dolayı röfle kadınlar arasında en çok kullanılan saç boyama işlemidir
İlk olarak röfle rengi seçilir ve seçilen rengin açık tondaki rengi işin gerektirdiği volüm ve miktardaki oksijenle karıştırılıp saça uygulanır. Gerek görülürse nüans ton ile saçın üzerine tekrar bir boya yapılabilir.
Boyalı saçlara röfle yapılacaksa ve saçın rengi de koyu bir tonsa, ilk olarak saçın koyuluğu hafif şekilde iki ton açılır ve böylece saç röfle yapmaya uygun renge boyanır. Röfle yapmak için ise röfle toz dekolore ilacı ve oksijenle önce renk açılır.
Kişinin ten rengine ve saç rengine en uyumlu röfle sarısı ile röfle yapılmasına dikkat edilmelidir.
Bir önceki Yorgun ciltlere patates maskesi başlıklı konumuzda yorgun ciltlere maske hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: rfle nasl yaplr, röfle yapımı, röfle nasıl atılır, Rofleli saclara tekrar rofle nasil olur, röfle seti nasıl uygulanır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.