->
Bu yazımızda Romatizma hastalığına deyinerek, sizleri bilgilendirmek istedik…
Romatizmanın doğru ve etkili bir şekilde tedavi edilebilmesi için erken ve doğru teşhis büyük önem taşır.
Romatizmanın tedavisi hastalığa vede hasta olan bireye göre farklılık göstermekte. Bu rahatsızlıklarda teşhis konulması bir süre alabilir ve kesin bir tanı için kişideki değişiklikler doktor tarafından izlenerek testlerin tekrar edilmesi gerekir. Her kişinin özel bir tedavi planı olması gerekmektedir vede tedavi süresince iyi bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Yanlış yapılacak bir tedavi rahatsızlığın ilerlemesine neden olabilir
Romatizmal rahatsızlıklar değişik dönemler şeklinde yaşanabilir. Belli bir zaman belirtilerin hepsi şiddetli bir şekilde yaşanabilirken, bir zaman şikayetler azalabilir yada hiç olmayabilir.
Romatizmal hastalıkların büyük bir kısmı kronik olduğu için ömür boyu uzman takibi ve düzenli ilaç kullanımı gerektirir. İnsanlar belli bir zaman sonra fizik tedaviden de yararlanabilir.
Erken teşhis ve doğru tedavi gerçekleşirse rahatsızlık tamamen yok edilmese dahi yavaşlamasında ciddi bir ilerleme gerçekleşir. Ağrı ve şikayetler büyük ölçüde azalır.
Romatizma tedavisinde kullanılan bağışıklık sistemi üzerinde etkili olur. Bu ilaçlarla beraber yardımcı ilaçlar alınabilir.
Romatizma rahatsızlığı olan insanlar eklemlerini yormaması ve aşırı kilolu olmamaları büyük önem taşır. Beslenme düzenine dikkat etmek çok önemlidir. Uygun egzersizler düzenli bir biçimde yapıldığı zaman eklemler ve omurgalar esner. Kas ağrısı spazma dönüşmeden engellenir.
Bir önceki Kolesterol Hastalarına Spor Yapma Önerisi başlıklı konumuzda kolesterol, kolesterol belirtileri ve kolesterol nedir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: şiddetli iltihaplı romatizma nasıl geçer, İltihapli romatizma icin hangi bitkilerden yararlanabilirim, iltihapli romatizma ne zaman gecer, romatizma hastalığı nasıl geçer, romatizma ilaçsız geçer mi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.