->
Dr. Tıraş, bu heyecanlı yolculukta mutsuz olmamak için en az 3 ay önceden bir uzmana başvurmak ve şeker hastalığına karşı test yaptırmak gerektiğini kaydetti.
Sağlıklı bir hamilelik süreci geçirilmediği takdirde bebeği kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı yaşam kurallarının bebeği ve anneyi koruyacağını bildirdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Bülent Tıraş, bebek sahibi olmak isteyen ve bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla bekleyen bayanlara altın değerinde öğütlerde bulundu
Sağlıklı yaşam kuralları hem bebeği hem anneyi koruduğunu söyleyen Prof. Dr. Tıraş, şeker düzeyi yükseldikçe bebek ve annede risklerin arttığını anlattı. Prof. Dr. Tıraş, “Tabii troid bezinin iyi çalışmaması da bebeği riske atan bir başka durum. Troid bezi iyi çalışmıyorsa bebekte geri zekalılık ihtimali yüksek. Folik asit kullanımı da anne olmadan önce bebeğinizin gelişimi için oldukça önemli. Gebe kaldıktan sonra ise düzenli kontrol bebeğinizle ilgili önemli ipuçları veriyor. 11-14. haftalarda 2′li test, 16-18. haftalarda 3′lü test, kalp testi yapılmalıdır” dedi.
Testlerin yanı sıra anne adaylarının beslenmelerine dikkat etmeleri, ilk 3 ay özellikle kafein ve çiğ et alımına kısıtlama getirmeleri gerektiğini söyleyen Tıraş, özellikle 26. haftadan itibaren protein ağırlıklı beslenmenin önemli olduğunu kaydetti.
Bir önceki Hamile kalmak için bunları yapın başlıklı konumuzda doğurganlığı artıran yiyecekler, doğurganlığı artırmak ve hamile kalma pozisyonları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamilelik haritası, hamileyim yol haritası
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.