Sağlıklı Vede Güzel Saçlara Sahip Olmanın Yolları

Sağlıklı Vede Güzel Saçlara Sahip Olmanın Yolları
Sağlıklı saçlara sahip olmanın temel  şartlarından biridir sağlıklı beslenmek. Öncelikle sağlıklı beslenmek gerekiyor, sağlıklı saçlara sahip olmak için.
Özellikle biz kadınların en görsel noktasıdır saçlarımız. Sonrasındada saçlarımızın daha sağlıklı olması için  gereken  bakımı yapmamız gerekiyor. Fakat  yaz aylarında güneşin vede denizinetkisi ile saçların kuruyup renginin solduğunu bir çoğumuz biliyoruz
Gereken bakım nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, buyrun mutlaka aşağıya bir göz gezdirin…

 
AVEDA Türkiye Marka Müdürü Nazlı Altıpat, mutlaka koruyucu ve nemlendirici saç bakım ürünleriyle saçlara destek sağlamak gerektiğini belirtiyor. Altıpat, dengeli beslenmenin de önemine vurgu yapıyor ve ekliyor, “Taze meyve ve sebzeler özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, havuç, tatlı patates ve kuru kayısı tüketmeliyiz. Deniz ürünleri ve kabak çekirdeğine de öğünlerimizde yer vermeliyiz” diyor.
– Yazın saç trendleri neler? Hangi kesimler, hangi renkler moda?
2012 yazına kısa saçlar hakim oluyor. İnce röflelerle saçlara hareket katılırken, doreler ve sıcak bakır tonlarıyla göz alıcı renkler ortaya çıkıyor. Sadelikten, doğallıktan yana olanlar ve saçlarında boyayı tercih etmeyenler ise havalı kesimleriyle farklılıklarını ortaya koyuyor. Bu sene saçlarda doğallık ön planda, hacimli ama dağınık görünen saçlar, iri dalgalar ön plana çıkıyor.
– Yaz aylarında saçlarımıza nasıl bakmalıyız?
Yaz aylarında güneş, deniz ve havuz gibi etkenler sebebiyle saçların nem dengesi kayboluyor, saçlarda kırıklar ve yıpranmalar meydana geliyor. Yine aynı sebeplerden ötürü saç renkleri zaman içinde hem canlılığını yitiriyor hem de soluyor. Yaz aylarında koruyucu ve nemlendirici saç bakım ürünleriyle saçlara destek sağlamak gerekiyor. Saçınızın kaybolan nem dengesine yeniden kavuşmasını istiyorsanız ve saç renginizi UV ışınlarından koruyarak daha uzun süre muhafaza etmek için koruyucu ürünler kullanılmalı.
– Mesela, duş alma sayımız arttığı için soruyorum; saçımızı fönle kurutmalı mıyız; ısısı ne olmalı?
Saçımızı yaptığımız işlemden doğru bir şekilde koruyabildiğimiz sürece aslında sorun yok. Özellikle yaz aylarında, nem ve sıcaklık artışıyla birlikte, saçlar fön, düzleştirme, maşa gibi uygulamalarda koruyucu ve güçlendirici bir bakıma ihtiyaç duyuyor.
– Güneşten rengi solan saçlarımızı nasıl korumalıyız; saç rengimizi nasıl muhafaza ederiz?
Açıkçası saça doğru ürünleri uygulamadan saç rengini güneşin, klorun zararlı etkilerinden korumak oldukça zor. Hepimizin bildiği gibi güneşten, tuzdan ve klordan saçların rengi açılır ve hatta solar. Saçın rengini koruyan destekleyici ürünler, renk solmasını, yıpranmayı ve kuruluğu en aza indirirler. Vücudunuzda ve saçınızda kalan klor ve deniz tuzu artıklarını yok etmek içinse yine arındırıcı ve onarıcı kremler kullanmanızda fayda var.
“Saçlarınızı iki ayda bir kestirin”

– Kadınların ve erkeklerin saç yapıları ne derece farklı? Bakımlar anlamında kadınlara özel olarak önereceğiniz neler var?
Saçın yaklaşık yüzde 80i proteinlerden, yüzde 15i sudan, yüzde 5i mineral, lipid ve pigmentlerden oluşur. Saç özünde keratin içerir ve üç farklı tabakadan meydana gelir: kütikül, korteks ve medulla. Kütikül dış tabakadaki koruyucu bölümdür ve birbirinin üzerini örten kiremite benzer hücrelerin oluşturduğu birçok tabakadan meydana gelir. Saç bakımı konusu genel bir konu olmakla birlikte erkek ve kadınlarda temelde bazı farklar gösterdiği bilinen bir gerçektir yani kadın ile erkeğin saçı yapısal olarak birbirinden farklıdır. Erkek saçındaki çinko ve kalsiyum miktarı kadın saçının yarısı kadardır. Erkek ve kadın saçı arasındaki farkları belirlemek üzere yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, erkek saçındaki kalsiyum 462 mikrogram/gr iken kadın saçında bu miktar 870 mikrogram/gr olarak tespit edilmiştir. Yine aynı araştırmaya göre, çinko miktarı ise erkek saçında 208 mikrogram/gr, kadın saçında ise 251 mikrogram/gr’dır. Bu farklardan dolayı ve özellikle uzun saçlı kadınlar, saç dokusunu güçlendirmek için günlük koruyucu saç bakım kremlerine daha çok ihtiyaçlar duyarlar. Bunların dışında, bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için öncelikle beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. 2 ayda bir saçlarımızı kestirerek saçlarımızın sağlıklı uzamasına yardımcı olmalıyız. Saçın yapısına uygun ürünlerle haftada bir mutlaka saç bakım maskeleri uygulamamız gerekiyor.
– Saçımızı besleyen gıdalar neler?
Söylediğim gibi daha bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz. Taze meyve ve sebzeler özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, havuç, tatlı patates ve kuru kayısı tüketmeliyiz. Ayrıca çinko ve demir için deniz ürünleri, kırmızı et, baklagiller, yağlı tohumlar ve kabak çekirdeğine öğünlerimizde yer vermeliyiz.
Saçları besleyen besinler
Eğer sağlıklı saçlar istiyorsak sağlıklı hücrelere sahip olmanız gerekiyor. Sağlıklı hücreler içinse gıda, oksijen ve iyi kan dolaşımına ihtiyaç var.
Havuç: A vitamini açısından zengin, sağlıklı saç derisi için gerekli bir besindir.
Tam Tahıl: Kalıcı enerji sağlamak için ek olarak tahıllar B vitamini, demir ve çinko taşırlar.
Somon: Güçlü bir protein ve Omega-3 yağ asidi kaynağı olması dolayısıyla kafa derisini nemlendirerek ve iltihaplanmaları azaltarak yeni saç gelişimini kolaylaştırır.
Fasulye: Diğer bir güçlü protein kaynağı olan fasulye aynı zamanda biyotin, çinko ve demir sağlar.
Yumurta: İnanılmaz derecede B 12 ve protein yüklüdür.
Bir önceki Makyaj yapan kadınlara yüz şekline göre Allık sürmenin püf noktaları başlıklı konumuzda makyaj hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: saglikli saclara sahip olma yontemleri, güzel saçlara sahip olmanın yolları, güzel ve bakımlı olmanın sırları, sağlıklı ve güzel olmanın yolları, uzun saçlara sahip olmanın yolları

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.