->
Uzman doktorlar şeker hastalarının büyük bir çoğunluğuna oruç tutmayı yasakladıkları için, şeker hastası olupta oruç tutmak isteyenlerin öncelikle doktorlarına oruç tutup tutumayacaklarını danışmalı ve ona göre şeker hastaları sahurda neler yemesi gerektiğine karar vermelidir. Şeker hastalarının sahurda yemesi gerekenlerin kesinlikle karbonhidrattan ve yağdan zengin olmaması gerekiyor. Aksi durumda oruç tutmak hastalığınıza kötü yansıyabilir ve ciddi sorunların husule gelmesine sebep verebilir.
Şeker hastaları sahurda ne yemeli?
Doktorunuza danıştıktan sonra oruç tutmanızda bir sakınca olmadığı söylendiyse eğer, o halde sahurda nasıl beslenmeniz gerektiğine değinelim. Karbonhidrat ve yağ bakımından zengin olan yiyeceklerden uzak durulduğu ve günlük şeker ölçümü yapıldığı müddetçe rahatlıkla oruç tutulabilir.
Sahurda şeker hastaları emilimi ve sindirimi kolay olan hafif yiyecekleri tercih etmelidir
Kompleks karbonhidratların tüketilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca şeker hastaları iftardan sonra saat 10 ile 11 arasında en az bir öğüne yer vermelidir. Gün içinde böylece sahur, iftar ve saat 10-11 arası olmak üzere 3 öğün düzenli olarak beslenilebilir.
Bir önceki Mesane kanseri nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri nasıl tedavi edilir ve mesane kanserinin tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.