->
Oysa bal, günlük kullandığımız şeker yerine de kullanılarak, daha sağlıklı bir yaşam tüketmemize yardımcı olabilir. Çocuklarınızın yiyeceklerini de balla destekleyerek, onlara sağlıklı besinler sunabilirsiniz.
Bal, her yaştan insan için çok faydalıdır.
Balın, sağlık dostu olduğunu biliriz. Örneğin çayınıza ya da sütünüze şeker yerine bal kullanabilirsiniz. Fakat sadece kahvaltıda yemeyi tercih ederiz
Üstelik baldaki şeker, şeker hastaları için çok büyük bir tehlike arz etmez.
Bal, mikropların üremesini önlediği için iç ve dış yaraların iyileşmesinde büyük rol oynar. Üstelik mide ülseri için gayet faydalı bir besindir.
Birçok hastalık için hem önleyici hem de giderici özelliklere sahip olan balın faydaları o kadar çoktur ki saymakla bitmez. Bu yazımızda sizlere bal va balın faydalarını sunuyoruz…
BAL: Bir bitki olmamakla birlikte, tam bir şifa kaynağı ve doğal bir ilaç olan Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden imal edilen çok faydalı bir besindir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. 450 gramlık saf balı elde edebilmek için yaklaşık olarak 17.000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir.
Balın Faydaları: Bal çok iyi bir enerji kaynağıdır. Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır. İdrar söktürücüdür. Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır. Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler. Damar sertliğine karşı faydalı olur. Soğuk algınlığına şifadır. Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır. Bala tuz katılıp yenirse balgam söktürür. Bal, Sarılığa iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? Sindirime gerek kalmadan direk kana karışır. Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir. Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir. Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır. Çay ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Uyarı: Bebeklere 1 yaşına kadar bal yedirilmemesi tavsiye edilmektedir.
Bir önceki Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve Ramazan ayında diyet önerileri başlıklı konumuzda ramazan ayında diyet ve ramazan ayında sağlıklı beslenme hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bağırsakları nasıl rahatlatırız, Bal nasıl tüketilirse faydalı olur, Oyda nal gal kani bala nal, şeker yerine bal
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.