->
Peki şekersiz diyabet neden olur?
Şekersiz diyabet hastalığı nedenleri
Şekersiz diyabet nedenleri iki türe ayrılmaktadır.
Gün içinde çok sık idrara çıkma, sürekli su içme isteği, geceleri sürekli uyanıp hem tuvalete gitme hem de bol bol su içme, vücudun aşırı susuzluk çekmesi ve tüm bu durumlardan dolayı huzursuzluk hissedilmesi şekersiz diyabet hastalığı belirtileridir. Şekersiz diyabet hastalığı hastaların yaşamını ciddi oranda etkilemekte ve hatta hastalarda aşırı sıvı kaybına yol açarak ölümlerine bile sebep olmaktadır. Böbreğin ve ADH hormonun işlevlerini yerine getirememesi şekersiz diyabet hastalığının nedenleridir.
Şekersiz diyabet hastalığına neden olan bu faktörlerin yanı sıra aynı zamanda tümörde şekersiz diyabet nedenleri arasındadır. Bunlardan birisi böbreklerin su tutmasını sağlayarak idrar yoluyla aşırı su kaybını önlemeyen ADH hormonun eksikliği, ikincisi ise böbreğin normal miktarda salgılanan ADH’nin uyarılarına yetersiz yanıt vermesidir
Hipotalamusa yerleşen frengi ve verem hastalıkları büyük yıkımlara yol açar ve akabinde şekersiz diyabet hastalığı ortaya çıkar. Beyin zarı iltihabı, beyin iltihabı, kızamıkçık, kızamık, kabakulak gibi hastalıklarda şekersiz diyabetin nedenleri olabiliyor.
Şekersiz diyabet hastalığının ortaya çıkmasında genetik faktörlerinde etkisi olmaktadır. Babanın spermi annenin yumurtası aracılığıyla çocuklara şekersiz diyabet geçebilmektedir. Ancak bu durum her zaman husule gelmez.
Bir önceki Mesane kanseri belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri belirtileri ve mesane kanserinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.