->
Serebral palsi tedavisi
Serebral palsi hastalığı genellikle bebeklerin 3 yaşına girmesinden sonra anlaşılır ve bu dönemden itibaren belirgin bir şekilde kendini hissettiren serebral palsi hastalığının tedavisi için aileler uzman bir hekim aramaya başlar.
Gebelik döneminde geçirilmiş bir takım hastalıklardan, anne adayının kullandığı bazı ilaçlarda, gebelikte çekilen bir takım zorluklardan, bebeğin yaşamış olduğu kimi rahatsızlıklardan husule gelen serebral palsi, beyin hasarına yol açan bir hastalıktır. Ancak ne yazık ki serebral palsinin tedavisi bulunmamaktadır.
Serebral palsi hastalığının tedavisi olmasa da, hastalığın belirtilerini hafifletici ve ilerlemesini yavaşlandırıcı bir takım tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Daha pek çok sebepten kaynaklı olarak meydana gelen serebral palsi tedavisi hakkında yazımızın devamında gerekli açıklamaları bulacaksınız. Serebral palsili olarak doğan bebeklerin bu hastalıktan kurtulma şansları var mıdır, serebral palsi tedavi edilir mi, edilirse serebral palsinin tedavisi nasıl yapılır tüm bu sorularınıza uzmanlarda yanıtlar geldi
Uygulanan serebral palsi tedavi yöntemleri sayesinde etkisi en aza indirildiği için hem çocuklar hem de aileler biraz rahat ederler. Serebral palsinin tedavisi fizyoterapi, ergoterapi (iş ve uğraşı terapisi), cerrahi müdahaleler ve medikal cihazlama yöntemleri ile yapılır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: serebral palsi ergoterapi, serebral palsi ve diyet tedavisi, serebral palsinin tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.