->
Amerika da yapılan bir araştırma, Amerikan toplumunda 40 yaşını aşan erkeklerde sertleşme sorununun yüzde 52’ler civarında olduğunu ortaya çıkardı.
Cinselliği, cinsel aktivitesi bozulan kişinin hem fiziksel sağlığı bozulacaktır, hem ruhsal sağlığı bozulacaktır hem de dolayısıyla paralelinde sosyal sağlığı bozulacaktır. Mutlaka çok ciddi incelenmesi ve araştırılması gerekir. Türkiye’de ise 40 yaşını aşan erkeklerin hafif, orta veya ağır şiddette sertleşme sorununun yüzde 69 olduğu tahmin ediliyor. Ülkemizde hasta sayısının yüksekliğine karşın, doktora başvuranlar yüzde 1 civarındadır
Sertleşme sorununa neden olan faktörlerin % 30′u psikolojik, % 70′i ise organik (vücudumuzdaki organ hastalıkları) nedenlidir.
Diyabet (şeker) hastalığı, sertleşme sorununa yol açan organik diye nitelendirilen yapısal hastalıklarından bir tanesidir. Şeker hastalığında damarlarda meydana gelen hasarlar nedeni ile sertleşme sorunları ortaya çıkar.
Sertleşme sorununa neden olan etkenler olarak damarsal hastalıklar, hormonsal hastalıklar, hipertansiyon, damar sertliği (ateroskleroz), alzheimer hastalığı, epileptik hastalıklar (sara) sayılabilir.
Sertleşme sorununun tedavi yolları:
– Ağız yoluyla alınan ilaçlar
Mucizevi bir ilaç olarak ortaya çıkan, viagra bu konuda yaygın olarak kullanılan ilaçlardan birisidir.
– Penis içine enjeksiyon
Eğer ağızdan alınan ilaçlarla beklenilen tedavi sağlanamazsa penis içine yapılan enjeksiyonları denenir.
– Mutluluk çubuğu
Penis protezleri denilen penis içine yerleştirilen ve halk arasında mutluluk çubuğu olarak adlandırılan tedavi yönteminin başarı şansı yüzde 98-99 civarındadır. Penis protezi, penisin içinde ereksiyonu sağlayan dokuların içine yerleştirilen bir protezdir.
– Vakum cihazı
Bu tedavi yöntemi batı ülkelerinde çok yaygın kullanılmaktadır. Ancak Akdeniz ülkelerinde yapılan çalışmalar bu tedavi yönteminin hastalar tarafından rağbet görmediğini ortaya koymuştur.
– Cerrahi tedavi
Özellikle genç yaş grubunda etkinliği daha fazla olan damar ameliyatları tedavide kullanılmaktadır.
Penis eğriliği
Penis eğrilikleri doğuştan ve sonradan olan eğrilikler şeklinde ikiye ayrılır.
Sonradan olan duruma peyroni hastalığı denir. Peyroni hastalığına bağlı olarak hastalığın ileriki dönemlerinde ereksiyon problemleri ortaya çıkabilir.
İlk dönemde genelde ereksiyon problemi olmaz. Bu dönemde yapılacak olan bazı basit ameliyatlarla bu penis eğriliklerini düzeltmek mümkündür. Ancak eğer peyroni hastalığının ileri dönemlerinde ciddi ereksiyon problemleri de olayın içine girdiyse o zaman tedavi, penis protezi takmak şeklinde olabilir.
Bir önceki Cinsel gücü artıran faydalı bitkiler başlıklı konumuzda afrodizyak etkisi, bademin faydaları ve cinsel dürtüyü artırmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sertlemeye kesin zm, sertleşmeye kesin çözüm, sertlesme sorunu nedenleri, sertlesmeyi surdurememe, sertleşme sorununun nedenleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.