->
İşte sıfır beden olmanın sağlığa zararları…
Sıfır beden olanlarda hangi hastalıklar ortaya çıkar?
Sıfır bedenin zararları
Son birkaç yıldır aşırı bir şekilde artan obezite sorunlarından mütevellit, insanların bir çoğu zayıflamaya yönelmektedir; ancak bir kısmı da (özellikle genç kızlar) zayıflamaktan ziyade sıfır beden olma çabası içine girmektedirler. Zayıf bir bedene sahip olmak her zaman sağlıklı olmak demek anlamı taşımıyor.
Nasıl ki aşırı kilo sağlık açısından pek çok zarar teşkil ediyor ve sağlığımızı kötü etkiliyorsa, sıfır beden olmakta sağlık açısından mütenevvi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Aşırı zayıflık olarak da tanımlayabileceğimiz sıfır beden olmanın zararları hususunda gelin bu makalemiz aracılığıyla bilgilenelim ve sıfır beden olmaya sağlıklı bir durummuş gibi yaklaşmayalım. Eğer aşırı zayıfsanız, sıfır beden iseniz sandığınız gibi sağlıklı değilsiniz demektir.
Sıfır beden olmak vücuttaki yağ oranının ve kas dokusunun ciddi anlamda kaybedilmiş olması anlamındadır
Kişinin ideal ve sağlıklı bir kiloda olması için boyuna oranını hesaplaması gerekiyor. Boy ile kilo arasındaki ilişkinin yanı sıra kas dokusu da sağlıklı bir bedene sahip olup olmadığınızı gösterir.
Sıfır beden olmanın sağlık açısından taşıdığı en büyük zarar, vücuttaki kemik dokusu zayıfladığından kemik erimesi riskinin husule gelmesidir. sıfır beden olan bir kadının erken yaşta menopoza girme, üreme fonksiyonlarında bozukluk riski de bulunuyor. Sıfır beden olma sadece bun tür rahatsızlıkları ortaya çıkarmıyor, aynı zamanda ruhsal anlamda da çöküntü yaşanmasına neden oluyor.
Sıfır beden olmaya çalışırken pek çok gıdadan uzak kalmak sağlığın kötü etkilenmesine sebebiyet vermektedir. Oysa yağlı, şekerli, unlu gıdalarda dahil olmak üzere vücudumuzun her besine ihtiyacı vardır. Kimi yiyeceklerden bol tüketmek gerekirken, kimi gıdalardan da az tüketmek gerekir. Böylece sağlıklı ve formda bir vücuda kavuşmak mümkün olur. Sağlıklı olan şeylerin bile aşırı tüketimi zarar demektir.
Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: besel zararlimi, O beden hastalıkları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.