->
Silah yaralanmasına maruz kalan kişi yatırılıp dinlendirilmeli ve hastanın panik yapması önlenmelidir.
Ateşli silah yaralanmasına maruz kalan insanların ölümü genellikle çok hızlı bir şekilde gerçekleştiği için, silah yaralanmalarında uygulanacak ilk yardım çok büyük önem taşımaktadır. Ateşli silah yaralanmalarında ilk yardım nasıl yapılmalı, buyurun hep birlikte öğrenelim.
Silahlı yaralanmalarda ilk yardım
Silah yaralanmalarında ilk müdahale kazazedenin emniyetini ve mümkün oldukça hareket etmemesini sağlamaktır. Silah yaralanmalarında hayatı tehdit eden kanama veya diğer vücut sıvılarının kaybı sebebiyle şok gelişebilir ya da yara enfeksiyon kapabilir
Kazazedenin üzerinde bulunan sıkı giysiler gevşetilmeli, temiz hava alması sağlanmalı ve vücudu sıcak tutulmalıdır.
Ateşli silah yaralanması ile karşılaşan kazazede hızlı ve sakin bir şekilde muayene edilmeli, kanamasını durdurmaya çalışmalı ve düzenli bir şekilde nefes alış verişi sağlanmalıdır. Hasta eğer paniğe kapılırsa rahat solunum yapamaz. Şoka girmesi yüksek bir ihtimal olduğu için mümkün oldukça kazazede rahatlatılmalı ve endişesi önlenmelidir.
Kazazedenin bilinci yerinde değilse kesinlikle su içirilmemeli ve bir şeyler yedirilmemelidir. Acilen 112 sağlık ekibi aranmalıdır. Bilmediğiniz hiçbir konuda müdahalede bulunmayınız.
Bir önceki Bıçak yaralanmalarında ilk yardım başlıklı konumuzda yaralanmalarda ilk yardım nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ateşli silah yaralanmalarda ilk yardım, ateşli silahla midede yaralanmalar tanisi, karatay silahla yaralanma, silah yaralanmalarda mide bulantısı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.