->
Oysa ki tedavisi önemsenmeyen soğuk algınlığı ve grip hastalıkları ileriki dönemlerde sinüzit hastalığına yol açmaktadır.
Her insanın kafasının içinde bulunan, başın ağır olmasını engelleyen, krafa travmalarına karşı beyin hasarını önlemek için bir çeşit tampon görevi sağlayan sinüsler, ekseri soğuk algınlığı ve grip gibi sağlık problemlerinden dolayı iltihap kapar ve sinüzit denilen rahatsızlığı husule getirir. Soğuk algınlığı ve grip hastalıkları çoğu kez kendiliğinden geçe diye düşünülür ve tedavi için birey hiçbir şey yapmaz.
Sinüzit tedavisi
Burun içerisinden kanala doğru açılan sinüsler, bu kanalın tıkalı olduğu durularda sinüslerin içerisinde yer alan ve sinüsler tarafından üretilen mukuslar bu kanalın içinde birikmeye ve enfeksiyon olarak gelişmeye başlar. Sinüzit oluşumun bir nedeni olan bu sorunun yanı sıra aynı zamanda burnu ikiye ayıran kemiğin eğik olması da sinüzit oluşumunun sebebidir
Öne doğru eğilme ile artan baş ağrısı, yüz, ense, alın ve diş ağrısı, yeşilimtrak renkte geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, seste değişiklik, koku ve tat almada bozukluk sinüzitin belirtileridir.
Sinüzit tedavisi için sorunun akut mu, subakut mu yoksa kronik mi olduğuna bakılarak yol alınır. Akut sinüzit dört hafta boyunca süren bir rahatsızlıktır, ilaç tedavisi ile ya da kendiliğinden geçer. Subakut sinüzit bir çeşit geçiş evresidir. Yani akuttan kroniğe doğru geçiş yapan sinüzittir. Kronik sinüzit tedavisi ise 3 aydan fazla sürer, ilaç tedavisi uygulanır ve ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumda da cerrahi operasyona geçilir.
Bir önceki Metabolik sendrom nedir? başlıklı konumuzda metabolik sendrom hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sinüzit kendiliğinden geçermi, Sinüzite ve gribe bitkisel kür, Ïlaç zehirlenmeleri kendiliginden geçer mi, kronik sinüzit geçer mi, sinüzit ilaçsız
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.