->
Sinirleri yatıştıran, bağırsak kurtlarını döken ve ateş düşüren çilek kimi zaman güçlü etkisi olduğu için alerjik sonuçlara da sebebiyet verebiliyor.
Çilek alırken canlı kırmızı renkleri içeren ve lekesiz olanları seçmeniz gerekirken, satın aldıktan hemen sonra çileği tüketmeniz gerekiyor. Bağışıklık sistemi güçlendirilirken besin değeri oldukça yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip.
Yaz aylarının en tatlı meyvesi olarak bilinen çilek, A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içerdiği için kanser oluşumunu önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bildiriliyor. Buzdolabında 1-2 gün saklayabileceğiniz çileğin saplarını koparmadan ve yıkamadan geniş bir kase içinde saklayın.
Ancak saymakla bitmeyen çileğin faydaları; ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelirken, idrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi bulunduruyor
Çilekleri yıkarken saplarını ayıklayın. Taze olarak sofrada yararlanılmasının yanı sıra çileğin pastası, reçeli, marmeladı, kompostosu, dondurması, şırası ve likörü de yapılabilir.
Bir önceki Saçınız güzelleşsin diye, yıpranmasın! başlıklı konumuzda saç bakımı, saç bakımı nasıl yapılır ve saç bakımı nasıl yapılmalı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çilek sivilce yaparmı, sivilcenin 1 günde gecmesi icin en kuvvetli dua, sivilceye iyi gelen sabunlar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.