->
Programın içeriği eğitim merkezlerine göre değişkenlik gösterse de, genel olarak solunum rehabilitasyonu programının içeriğinde yer alan başlıklar şu şekildedir:
Solunum rehabilitasyonu bu başlıklar altında hastanın genel durumuna göre belirlenen program içeriği ile uygulanmaktadır.
Pulmoner rehabilitasyonu olarak da isimlendirilen solunum rehabilitasyonu, KOAH başta olmak üzere amfizem, kronik bronşit, astım, bronşektazi, göğüs kafesi hastalıkları, sinir-kas hastalıkları, kistik fibrozis gibi pek çok akciğer hastalıklarının, solunum problemlerinin tıbbi tedavisinde yüksek başarı sağlayan bir programdır. Akciğer hastalıklarından ve solunum problemlerinden dolayı kişilerin günlük hayatta egzersiz yapamaması, yürümekte ve koşmakta zorlanması, merdiven çıkmaması, rahat bir öksürme sağlayamaması, balgam atamaması gibi hayatı zorlayıcı problemler gelişmektedir. Tüm bu sorunları azaltmak ve önlemek için ise solunum rehabilitasyonu uygun bir tedavi yöntemidir.
Solunum rehabilitasyonu nasıl olur?
Solunum rehabilitasyonu eğitimli göğüs hastalıkları uzmanları ve/veya diğer uzman hekimler, fizyoterapistler, hemşireler, diyetisyenler ve psikologlar eşliğinde disiplinli bir şekilde uygulanan bir programdır
Hekimlerin hazırladığı solunum rehabilitasyonu programının düzenli bir şekilde yapılması hastalığın yaşattığı sorunların kısa sürede önüne geçilmesine olanak sağlayacak ve kişinin yaşam kalitesi artacak.
Bir önceki Solunum rehabilitasyonu nedir? başlıklı konumuzda solunum rehabilitasyonu ve solunum rehabilitasyonu hakkında hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: Astımda pulmoner rehabilitasyon
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.