->
Eğer yukarıdaki belirtileri yaşıyorsanız spastik kolon hastalığına yakalanmış olmanızı aklınıza getirmeli, tanı ve tedavi için uzman bir hekime gitmelisiniz.
Değişmiş bağırsak hareketlerinin ve karın ağrısının birlikteliği şeklinde husule gelen spastik kolon hastalığı, kısaca kalın bağırsaklardaki kasların hareket kabiliyetinde gelişen bozukluklardan mütevellit görülmektedir.
Spastik kolon hastalığı belirtileri
Sinirsel hazımsızlık, bağırsak nevrozu, fonksiyonel kolit, irritabıl kolon, huzursuz bağırsak sendromu gibi farklı isimlerle de anılan spastik kolon hastalığı en çokta 20-30 yaş arasındaki bayanlarda husule gelmektedir. Spastik kolon hastalığının belirtileri ise ishal, yaklaşık 6 ay kadar süren kabızlık, yemek yenmesinden sonra oluşan karın ağrısı, bağırsaklarda hareketlenme olması hissi, karında şişlik, gaz, iştah kaybı, mide bulantısı, belirli aralıklarla hissedilen karın hassasiyetidir.
Lif bakımından yoksun beslenme, duygusal stres yaşamak ya da ishal yapıcı ilaçlar kullanmak gibi çeşitli nedenler spastik kolon hastalığına yol açmaktadır. Spastik kolon hastalığında bağırsakların yapısında herhangi bir değişim söz konusu olmamakta yalnızca kasların hareketliliğinde sorun olmakta ve bu sorun ekseri kişinin duygusal stres yaşadığı anlarda artış göstermektedir
Bir önceki yazımız olan Kapalı reflü ameliyatı nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kolon hastaligi belirtileri, spastik kolon hazımsızlık yaparmı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.