->
Genel anesteziye durumu uygun olmayanlardan kastımız ise, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği ve anestezik ilaçlara alerjisi bulunan kişilerdir.
Spinal anestezi nasıl olur?
Bacak kırıkları, diz protezleri, myom ameliyatları, sezaryen doğum, kasık fıtığı, hemoroid gibi belden aşağıda bulunan bölgelerin tedavisinde spinal anestezi tercih edilir. Çünkü bu hastalara uygulanan genel anestezi tehlikeli olabilir.
Spinal anestezi daha çok bel bölgesinden aşağıda bulunan organların deformasyonu esnasında bu organlara uygulanacak olan cerrahi operasyonlarda hastanın ağrı hissetmesini engellemek amacıyla ve bilhassa da genel anesteziye durumu uygun olmayanlar için uygulanan bir anestezi çeşididir. Bu durumda spinal anestezi ile belden aşağıda uyuşturularak hasta tedavi altına alınır
Spinal anestezi uygulanan hasta operasyon boyunca uyanık kalır ve operasyon sonrası odaya alınarak yaklaşık 2-3 saat daha ağrı hissetmeden dinlenmektedir.
Spinal anestezi nasıl uygulanır?
Spinal anestezi uygulamasında hastaya ilk olarak damar yolu açılır. Ardından tansiyon ve ekg aletleri hastaya bağlanır ve böylece operasyon boyunca durumu göz hapsine alınır. Tansiyon ve nabız operasyon için uygun ise, işleme başlanır. Hasta oturur pozisyonda iken başını iyice öne eğer ve belini dışarıya doğru çıkartır. Öncelikle uygulama bölgesi antiseptik solüsyonlar ile temizlenir ve küçük bir iğne yardımı ile kateter (ince boru) yerleştirilir. Dura zarı delinerek dura zarının içine kataterden anestezik ilaç verilir ve yaklaşık bir dakikalık bir zaman alır. Ardından hasta belden aşağısını hissetmez duruma gelir.
Bir önceki yazımız olan Spinal anestezi sonrası baş ağrısı nasıl geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: belden asagı uyusturularak yapılan fıtık amelıyatı, spinal anestezi, spinal anestezi nasıl uygulanır, doğal anestezi nasil yapilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.