Stresin Kalbe Olumsuz Etkileri

Stresin Kalbe Olumsuz Etkileri
Bu hormonların salgılanması durumlarında, damarlar ve kaslar normal işleyişlerinin dışında çalışmaya başlarlar ve kasların kasılması, damarlarda büzülme gibi vücudun sağlıklı olarak çalışmasına engel olan durumlar ortaya çıkartır…

 
kan basıncının yükselmesine, kalp çarpıntılarına ve kalbin daha hızlı atmasına sebep olur.
Stres doğanın gereğidir. Ve insan vucüdu normal şartlarda bu durum ile mücadele edebilir. Fakat sürekli ve kronik diye tabir ettiğimiz stres, insan vücudunu sürekli olarak yukarıda saydığımız şartlarda yaşamaya zorlar.
Bilimsel  olarak kanıtlamıştır,  stresin en çok zarar verdiği organlardır,  kalp, beyin ve mide. Kişideki Stres anında insan vücudunda, kortizon ve adrenalin gibi stres hormonları olarakta tabir edilen hormonları salgılamaktatır
Kan basıncı yüksek, kaslar kasılmış ve damarlarda aşırı yüklenme şeklinde yaşamaya devam eden vücud, zamanla o vücuda kan pompalayan kalbin işleyişine de zarar verir. Ve kalp rahatsızlıkları bu sürekli ve yoğun stres altında yaşamanın sonuçlarıdır.

Anjiyo, damar sorunları, kalp kapakçıkları, kalp ameliyatı veya stend takılması gibi kalp rahatsızlıklarının kaynağında stres yatmaktadır.
Stres, kişiyi sigara içmek ve alkol almak gibi kötü alışkanlıklara da sevkettiğinden dolaylı olarak da zararları bulunmaktadır.
Özellikle yoğun stres altında yaşayan ve çalışan kişilerin bu organlarından şikâyetleri olmasa bile dönem dönem kontrol ettirmelerinde fayda bulunmaktadır.
Bu tür durumlarda, spor ve bedensel egzersizlere yönelmek, hobiler edinmek ve stres yaratan durumları hayatınızdan çıkarmak, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz için elzemdir.
Bir önceki Kalp Hastalıkları Nedenleri Ve Tedavileri başlıklı konumuzda kalp hastalığı, kalp hastalıkları ve kalp hastalıklarından korunma hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: stres kalbi etkiler mi, stresin kalbe zararları, stresin kalp sağlığına etkisi hakkında bilgi, kalp kapakçıkları arızası nelere sebep olur, sarımsak çayı kalbe etkisi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.