->
Bulaşıcı olma özelliği ile bilhassa da ailede bu virüsü taşıyan bir kişi varsa, diğer aile fertlerinin de su çiçeği hastalığına yakalanma oranı yüksektir.
Su çiçeği belirtileri
Su çiçeği hastalarında görülen belirtilerin başlaması için enfeksiyondan sonra 14 ile 21 günlük bir zaman dilimin geride kalması gerekir. Enfeksiyon vücuda girdikten sonra kuluçka dönemi geçince su çiçeğinin belirtileri başlar. Vücuda giren virüs öncelikle kuluçka evresini atlatır ve akabinde su çiçeği hastalığının belirtileri görülmeye başlanır.
Varisella zoster adındaki bir virüsün vücuda hava yoluyla girmesiyle husule gelen su çiçeği hastalığı, bu virüsü taşıyan insanlarda mütenevvi belirtileri ortaya çıkartarak kendini ifşa eder
İlk olarak ateşlenme ve titreme belirtileri husule gelir. Daha sonra su çiçeğinin diğer belirtileri olan kusma, sırt, bacak ve nadiren de göğüs ve alında ağrı vuku bulur.
Su çiçeği belirtileri kol ve bacaklarda kırmızı kabarıklıklar şeklinde görülmeye devam eder. Bu kırmızı kabarıklıklar daha sonra kaşıntı yapar ve birkaç saat içerisinde de içi sıvı dolu kabarcıklar halini alır. Birkaç gün sonra bu sıvı dolu kabarcıklar irinli hale dönüşür ve son olarak patlayıp, kurur ve büzüşür. Tepelerinde kahverengi kabuklar görülerek bir haftaya varmadan bu kahverengimsi kabuklar pullanarak dökülmeye yani iyileşmeye başlar.
Bir önceki Su çiçeğinin nedenleri başlıklı konumuzda su çiçeği ve su çiçeği hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: su çiçeği hastalığı ile ilgili bilgi ve fotograflar, su çiçeği nasıl başlar, su çiçeği vücuda nasıl girmiş olabilir, sucicegi olan çocuk da kusma gorulmesi tehlikelimi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.