->
Kaşıntı ve cilt döküntüsü de olan su çiçeği hastalığı ekseri çocuklarda husule gelir ve zamanla iyileşme gösterse de, ileri ki yaşlarda başka bir hastalık olarak yeniden kendini gösterebilir.
Su çiçeği öncelikle ateşlenme ve titreme belirtileri ile başlayarak daha sonraları kusma, sırt, bacak, göğüs ve alında ağrı, ciltte kırmızı kabarcıklar, bu kabarcıkların irinli hale gelmesi ve patlayarak iyileşmesi gibi bir yol izlemektedir. Su çiçeğinin en önemli nedeni olan bu virüse karşı vücut bağışıklık kazanırsa virüs uyku evresine girerek ilerleyen zamanlarda herpes zoster adı verilen zona hastalığı olarak nükseder.
Yalnızca insanlarda görülebilen bir rahatsızlık olan su çiçeği bulaşıcı olduğu için kişilere solunum yoluyla bulaşmaktadır.
Su çiçeği hastalığı nedenleri
Varisella zoster adındaki bir virüsün vücuda girmesinde kaynaklı olarak husule gelen su çiçeği hastalığı bulaşma özelliği taşımaktadır. Gelin hep birlikte su çiçeği hastalığının nedenleri nelermiş bunu öğrenelim ve su çiçeği hastalığına yakalananları ileri de bekleyen tehlikeyi de öğrenip kendimizi aşı ile koruma altına alalım
Su çiçeğinin nedeni olan virüsü taşıyan bir kişi ile aynı ortamda bulunmak ve onun soluduğu havayı solumak su çiçeğinin bulaşmasında ki başlıca faktörlerden birisidir. Özellikle de aile içindeki bireylere %90 oranında bulaşma riski taşımaktadır. Su çiçeği ve zona hastalığına karşı aşı yaptırmak mütenevvi sorunların önüne geçmek için izlenmesi gereken bir yoldur. Geçmiş olsun…
Bir önceki Gül hastalığının tedavisi başlıklı konumuzda gül hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: su cicegi nasil olur, su çiçeği beslenme, su çiçeği hastalığı önerileri, sucicegi titreme yapar mi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.