->
Gençlere göre anne ve babaların bu ilgisizliği yüksek düzeyde. Ayrıca, anne-babalar çocuklarına daha az ilgi gösteriyor. Ne de olsa yaşam koşulları ağırlaşıyor ve çalışma saatleri uzuyor. Genel olarak ailelerin çocuklarıyla ilgilenmediklerini gördük.
30 yaş altındaki gençler arasında yapılan araştırmaya göre İngiliz aileler çoçuklarına zaman ayırmıyor.
Araştırmayı yapan Direct Line şirketi yetkilisi Carmel Mc-Carthy, ’30 yaş altı yaklaşık 2 bin 500 genç arasında araştırma yaptık
Gençler, çocukluklarında hep kendi başlarına çalıştıklarını söylüyor. Ancak, gençlerin tek sıkıntısı derslere yardım edilmemesi değil. Bütün konularda yardım almadıklarını söylüyorlar.
AİLE İÇİ KOPUKLUK
Sonuçta; tarih, coğrafya, matematik, fen gibi konular yetenek ve bilgiyle ilgili. Ancak, çocuklar spor yapmaları konusunda da teşvik edilmemiş oluyor. Daha da basit konularda bile herhangi bir eğitim verilmemiş. Mesela, söküğünü dikmek, musluk değiştirmek, elektrik fişi takmak gibi… 50 yaş üzerinde yapılan araştırmalarda bu tip işlerin aile bireyleri tarafından yapıldığı gözüküyor. Bizim araştırmamızda ise gençler bu konulardan bihaber. Anne-baba ve çocuklar arasındaki iletişim o kadar kopuk ki; aileler, çocuklarına musluk tamir etmeyi veya söküklerini dikmeyi öğretmiyor. Bu basit işler yüzünden insanlar, tamircilere yılda kişi başı 1.700 sterlin (4 bin YTL) ödüyor. Çocuklar derslerinin haricinde bildiklerini, kendileri öğreniyor. En çok ilgi gösterilen konu ise teknoloji. Bu konudaki bilmediklerini de genelde arkadaşlarından öğreniyorlar’ dedi.
http://www.aksam.com.tr/
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.