->
Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bekir Cahit Kayhan, “Uygun ortamlarda üretilmemiş, dış yüzey sterilliği yapılmamış sülükleri kullananların, yüzde 79 oranında enfeksiyon kampa riski vardır” uyarısında bulundu. Sülükler vücuttaki kirli kanı emerek tedavi yapmazlar.
Kayhan, şunları kaydetti: “Sülükle tedavi bizde ve birçok ülkede bazı hastalıklarda kullanılmaktadır.
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan sülükle tedavi yöntemi bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabilir.
Kayhan, sülüklerin vücuttaki kanı emerek doğrudan tedavi etme özelliğinin bulunmadığını, doğadan toplanıp kullanılan sülüklerin bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabileceğinin altını çizdi
Tedavi edici özelliği kan emmelerinden değil, kan emerken vücuda verdikleri enzim niteliğindeki salgılarla olur. 650′den fazla çeşidi olan sülüklerin tedavide kullanılmaları için uygun ortamda üretilmesi, dış yüzeyinin sterile edilmesi gerekir. Sülük uygun ortamda üretilmemiş, dış yüzey sterilliği yapılmamışsa yüzde 79 enfeksiyon kampa riski vardır.
Sülük bir kez kullanılmalıdır
Bir hastada kullanılan sülük başka bir hastada kullanılmamalıdır. Tedavide bir defa kullanılmalıdır, tedavi sonrasında uygun şekilde imha edilmelidir. Böylece kan yolu ile bulaşan AIDS’ten hepatite kadar bir çok hastalığın geçişi önlenmiş olur.
Bir önceki Sistitten korunmanın formülü süt ürünleri ve meyve suları başlıklı konumuzda D vitamini, mesane iltihabı ve sistit hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: sülüğün kullanılmış olduğu nasıl anlaşılır, suluk aidse faydalimi, sülük enfeksiyon belirtileri, sülükten hepatıt bulasırmı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.