->
Genellikle akşam yemeğinden sonra gecenin ilerleyen saatlerde uzmanlar kilo almamak, sağlık problemiyle karşılaşmamak ve uykunun kaçmaması için zararlı besinlerden uzak durmamızı önerirler. Lakin, bazılarımız için bu önerinin hiçbir anlamı olmadığında, saat kaç olursa olsun canımız ne çekiyorsa onu tüketmeye koşarız. Yalnızca geceleri değil gündüzleri de sürekli yemek yeme isteği duyarız. Ancak bu durumun sürekli olarak yaşanması da söz konusudur. Canımızın çektiği şeyi o an yiyemediğimizde ise sıkıntıya düşeriz
Karnımız aç da olsa tok da olsa sürekli yemek yeme isteği söz konusu olur ve bu durum sağlığımızı ciddi tehlikeye atar. Peki sebepleri neler olabilir?
Sürekli yemek yeme isteği
Sürekli yemek yeme isteği bastırılamayan bir durum haline geldiğinde ve sürekli yemek yeme isteği tatlı, çikolata, hamur işleri, yağlı ve ağır yiyeceklere doğru bizi yöneltirse kilo sorunları kaçınılmaz olur. Bu yiyeceklerin miktarında artış söz konusu da başta mide rahatsızlık olmak üzere pek çok sağlık sorununu aşırı yemek yeme durumu tetikler. Uzmanlar ise sürekli yemek yeme isteğinin psikolojik ve fizyolojik etkenler doğrultusunda husule geldiğini söylemekteler.
Bir yiyeceğe karşı aşırı düşkünlük duymanın yani sürekli yemek yeme isteğinin nedenleri kan bulgularıyla alakalı olabilir. Kan bulgularının yanı sıra el alışkanlığı ya da kişinin kendini daha iyi hissetmesi gibi sebeplerde sürekli yemek yeme isteği nedenleri altında yatmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Yaz gribi nasıl geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: sürekli yemek yeme istegi nedenleri, devamlı yemek yeme isteği, sürekli tatlı yeme isteğinin nedenleri, sürekli yemek yeme isteğinin nedenleri, sürekli yeme isteği
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.