->
Çene kaslarında sertlik, boyun kaslarının hareket güçlüğü, yutkunmada zorlanma, kas krampları, karın kasında sertlik, ateşlenme, titreme, yüksek tansiyon ve kalpte ritm bozukluğu gibi belirtiler ortaya çıktığı zaman derhal acile gitmelisiniz. Çünkü tüm bu belirtiler tetanosun belirtileridir ve acilen tedavi olmanızı işaret eder.
Tetanos hastalığının tedavisi üç aşamada gerçekleştiriliyor. Peki tetanos tedavisi nasıl yapılır? Tetanosun tedavi yöntemleri nelerdir?
Tetanos tedavisi
Vücudunda açık yara bulunanlar ve tetanos aşısı olmayanlar toz, toprak, pas ve hayvan dışkısında bulunan bakterilere maruz kaldıkları zaman tetanos olma riskleri daha da çok artıyor.
Toz, toprak, hayvan dışkısı ve pastan kaynaklı olarak vücuda giren tetanos, son beş yıl içinde tetanos aşısı olmayan insanlarda ciddi sıkıntılara sebep olmakta ve bu durumda acilen tetanos tedavisine gerek duyulmaktadır. Tetanos tedavisinin doğru bir şekilde uygulanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan uzman hekimler, yanlış bir tedavinin hastanın hayatına mal olacağının altını da çizmekteler
Birinci aşamada hastanın açık yaraları tedavi edilirken, ikinci aşamada ilaç tedavisine ve üçüncü aşamada da destekleyici tedavilere başlanıyor. Koldan kas içine aşı yapılması, kas spazmlarını önlemeye karşı ilaçların verilmesi, kalpte ritm bozukluklarını önlemeye yönelik destekleyici ilaçlara da gerek duyuluyor.
Bir önceki yazımız olan Tetanos nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: tetanos tedavi, tetanos tedavusi, tetenoz tedavisi nasildir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.