->
Pis ortamlar, kalabalık yerlerde yaşamak, açlık ve yorgunluk tifüs nedenidir. Peki tifüs tedavisi nasıldır?
Tifüs tedavisi
Tifüs hastalığı tedavisi
Tifüs tedavisinden bahsetmeden önce şunu söylemek gerekir ki, bu hastalığa yakalanmayı önlemek hastalığın tedavisinden daha kolaydır. Yaşadığımız ya da çok fazla vakit geçirdiğimiz ortamların hijyenden yoksun olması, tifüs hastalığında davetiye çıkartmaktadır.
Lekeli sarı humma olarak da bilinen tifüs hastalığı, günümüzde pek yaygın olarak husule gelmese de, haşaratlardan kaynaklı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Tifüs belirtilerine kısaca değinecek olursan bunlar da, bel ve baş ağrısı, titreme, dudak kuruması, şiddetli kas ağrıları,öksürük, yüksek ateş ve halsizliktir
Tifüs olan kişi sindirim açısından zorluk çekmeyecek sulu yemekleri tüketmelidir. Kaloriden zengin beslenmek, temizliğe dikkat etmek, vücut bitlerini kontrol altına almak, evde fare varsa yaşamalarına izin vermemek, evde yaşayan kedi ve köpeklerin temizliğine özen göstermek yada eve hayvan beslememek gerekir.
Tifüs hastalığından korunmak için aşı olunması gerekir. Tifüs tedavisi için ise uzman bir hekime danışılmalıdır. Hekimin önermiş olduğu ilaçlar düzenli şekilde kullanılmalıdır. Genellikle antibiyotik ilaç reçete edilir. Bunun yanı sıra kloramfenikol ve tetrasiklinler kullanımı da önerilir.
Bir önceki yazımız olan Sağlık Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: tifüs hastalığı nedir, tifüs, tifüs belirtileri, tifüs hastalığı hakkında bilgi, tifüs hastalığının tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.