->
Kişinin davranışlarının farkında olmaması, çocukların çevresindekilerin dikkatini çekmeye çalışması yada başka bir kişiden görülmesi tırnak yeme alışkanlığını ortaya çıkaran sebepler arasında sayılabilir. Çoğu anne-baba bu durumu önemsemez fakat tırnak yeme alışkanlığının altında yatan sebeplerin öğrenilmesi ve bu alışkanlığın yok edilmesi gerekir.
Çocuklarda sık görülen bir alışkanlık olan tırnak yeme, zaman zaman yetişkinlerde de görülür. Kadın erkek gözetmeksiniz her yaşta görülebilen bu alışkanlığın altında ruhsal sorunlar yatabiliyor. Kızlara göre erkek çocuklarında tırnak yeme alışkanlığına daha sık rastlanır
Davranış bozukluğu olarak adlandırılan bu sorun çoğu zaman stres ve kaygıdan kaynaklanır.
Yenmiş tırnaklardaki şekil bozukluklarından utanan kişiler sürekli ellerini saklamaya çalışırlar ve bu da kişiyi strese sokar. Sürekli tırnaklarını yiyen kişinin elinin ağzında olması ağız çevresinin ve içinin mikrop kapmasına, yaralar ve iltihaplanmaların ortaya çıkmasına neden olur. Zamanla tırnak çevresinde yapısal bozukluklarda meydana gelir.
Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak için çeşitli birçok yol var. Tırnaklarınızı yiyorsanız tırnak kenarlarına caydırıcı işaretler koyarak yada çeşitli maddeler sürerek kendinizi bu durumdan uzaklaştırabilirsiniz. Çocuklar için de ödül yöntemlerini kullanın. Tüm bunların yanı sıra en etkili yöntemlerden biri iyi bir terapidir. Kişiye özel tedavi programları hazırlanarak uygulanmalıdır. Stresle başa çıkma, davranış değiştirme yöntemleri, gevşeme egzersizleri ve ilaç tedavileri de kullanılabilir.
Bir önceki Ses kısıklığı nasıl giderilir? başlıklı konumuzda ses kısıklığı, ses kısıklığı için ne yapılır ve ses kısıklığı nasıl geçer hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tırnak yeme, tirnak yemeyi birakmak icin ne yapilmali, trnak yeme sebepler, tirnak birakma yollari, tırnak bırakmak için tedavi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.