->
Tiroid kanserinde ameliyat hastalıklı tiroid bölümünün çıkartılması ile oluyor ve sonrasında atom tedavisi olarak da bilinen radyoaktif iyot tedavisi uygulanmaya başlıyor. Tiroid kanserinin tedavisi olan bu yöntemlerin uygulanmasından sonra kalıntı hücrelerin yok edilmesi için radyasyon kullanılıyor.
Tiroid kanserinin tedavi yöntemleri olan bu metotların uygulanmasının ardından hastanın ihtiyacı olan tiroid hormonu dışarıdan verilmeye başlanır. Peki,tiroid kanseri nasıl tedavi edilir?
Tiroid kanserinin tedavisi
Tiroid kanserinde üçlü tedavi yöntemi bulunmakta ve bu metotların ilki cerrahi, ikincisi radyasyon, üçüncüsü ise ağızdan tiroid hormonu verilmesi işlemidir. Tiroid kanseri ilerleyen evrelerde kötü huylu bir durumu işaret ediyorsa boyunda şişlik tarzında kitle olarak kendini belli eder v bu evreden sonra tiroid kanserinin tedavisi hemen uygulanmaya başlanmalıdır.
Tiroid kanseri genellikle belirti vermeden sinsi bir şekilde ilerleyen ve çoğu kişi tiroid kanserinin çeşitli tiplerine maruz kalmasına rağmen bu tiplerin belirti vermemesinde dolayı ömürleri boyunca bu hastalıktan habersiz yaşayabilmekteler
Ağızdan verilen tiroid hormonu her gün düzenli olarak kullanılması gereken ve aynı zamanda da ömür boyu sürdürülmesi gereken bir tedavi işlemidir. Kısacası tiroid kanserinin tedavisinde cerrahi tedavisi uygulanır, sonrasında nükleer tedavisine başvurulur ve son olarak hormon takviyesi devam ettirilir.
Bir önceki yazımız olan Tiroid kanserinden korunma yolları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: tıroıd amelıyatından sonra oksuruk olur mu, tıroıd ılacı, tiroid kanseri tedavi önerileri, triod kanseri oksuruk olurmu, troıd kanserı zararları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.