->
Aksi durumda diğer organlarda iltihaptan etkilenirse hastanın yaşadığı şikayetler ikiye katlanacak ve tonsillit tedavisinin yanı sıra birde o hastalıklarla baş etmeye çalışacaktır. Bu nedenle tonsillit tedavisi kısa süre içinde yapılmalıdır.
Tonsillit (bademcik iltihabı) tedavisi
Kronik bir hastalık varsa tonsillit ameliyatı uygulanmaktadır.
Günümüzde çok sık rastlanan bu hastalığın tedavi edilmediği durumlarda iltihap vücudun başka yerlerine yayılıp çeşitli organlarda hasar meydana getirebilir. Tonsillit hastalığı eğer ki akut değilse, penisilin veya başka bir antibiyotik yardımıyla kesin olarak yok edilebilmektedir
Eğer ki tonsillit hastalığı akutsa tonsillitin kesin tedavisi için özenli bir bakım şarttır. Bu bakım ekseri beslenme ağırlıklıdır. Hastanın durumuna göre uzman hekim uygulanacak beslenme programı hakkında kişiye özel önerilerde bulunacaktır. Bu önerilerin aksatılmaması ve hastanın doktorunu dinlemesi sayesinde bademcik iltihabı tedavisi hızlandırılmış olur.
Tonsillit tedavisinde amaç söz konusu enfeksiyonun ortadan kaldırılması, hastanın yaşadığı şikayetlerin yok edilmesi ve gelişme riski bulunan komplikasyonların önüne geçilmesidir. Bademcik iltihabının tedavisi boyunca hasta bol bol sıvı tüketmeli, ağız bakımına önem vermeli, doktorunun önerdiği ilaçları saatinde düzenli bir şekilde almalı, antiseptik gargaralarla gargara yapmak gerekir. Tonsillit tedavisi boyunca özellikle antibiyotik ilaçların kullanımı aksatılmamalıdır. Çünkü bademcik iltihabına yol açan bakterilerin kesin olarak yok edilmesi ve yeniden güçlenmemesi için antibiyotik tedavisi ihmal edilmemeli.
Bir önceki yazımız olan Diş teli kullananlar nelere dikkat etmeli? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: bogazda bademcik iltihabı, bademcik patlatmak, tonsillit patlatma, bademcik iltihabı patlatmak, bademcik iltihap patlatma
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.