->
Bazılarına topuktan iğne yapılıyor, bazılarına ise farklı tabanlıkları veriliyor.
Birçok kişinin canını sıkan ve stres haline gelen topuk dikeni rahatsızlığının tedavisini gerçekleştirmek zordur. Fakat çok az hasta tam anlamı ile tedavi olabiliyor. Topuk dikeni hakkında merak edilen herşeyi sayfamızda bulabilirsiniz…
Topuk dikeni rahatsızlığı, ayak taban kasının topuk kemiğine yapışma bölgesinde fazla zorlanma yüzünden meydana gelen yara ve bu yaraların sürekli bir hale gelmesidir. Hastalar tedavi için genelde bir çok doktor, bir çok tedavi yolu denemiyor
Çekilen röntgenlerde, yara üstünde biriken kireç yüzünden topuk bölgesinde diken gibi bir görüntü meydan ageliyor. Bu görüntü yüzünden topuk dikeni ismi veriliyor. Hastalar sabahları yere bastıkları zaman ciddi bir ağrıyla karşı karşıya kalıyorlar. Biraz yürümenin ardından ağrı azalıyor. Fakat uzun süre ayakta kalındığı zaman tekrar ağrı yapıyor.
Topuk dikeni rahatsızlığında en fazla uygulanan tedavi yolu lokan kortizon enjeksiyonudur. Bu bölgede meydana gelen yara ve ödemin iyileşmesini sağlayıp tedavi eder. Fakat birçok kişide rahatsızlık tekrarlanıyor. Kortizon 1-2 enjeksiyonun arından dokularda zayıflamaya sebep oluyor ve yapılması tavsiye edilmiyor.
Peki Yapılması Gerekenler Nelerdir ?
1- Kişinin ayak taban sorunu kesinlikle ortaya konulmalı. Dengeli basmasını sağlayacak uygun tabanlık kullanılmalı
2- Uygun olan egzersizler gösterilmeli ve hasta bu egzersizleri yapmalı.
3- Topukta meydana gelen yarayı ve ödemeyi iyileştiren lazer tedavisi uygulanabilir.
Bir önceki Romatizma Hastalığı Nasıl Geçer? Romatizma Hastalığı Tedavisi başlıklı konumuzda iltihaplı romatizmal hastalık, romatizma belirtileri ve romatizma çeşitleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: ayak tabanı dikeni, sırt dikeni nedir, topuk dikeni başlangıcı, topuk dikeni iğnesi zararları, topuktan yapılan iğne
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.