->
Trombosit düşüklüğünün meydana gelmesinde rol oynayan mütenevvi sağlık sorunları bulunduğu gibi, belirtileri de oldukça fazladır.
Trombosit düşüklüğünün belirtilerinden bahsedecek olursak az öncede bahsetmiş olduğumuz idrarda kanama ,herhangi bir darbeden dolayı ortaya çıkan kanamaların uzun sürmesi başlıca sebepleri olup; küçücük bir darbede bile morluk oluşması, yüzeysel kanamalar ve burun kanamaları da bunları takip eder. Kan pıhtılaşmasının gecikmesi hastalarda aşırı kan kaybına yol açabilir.
Trombositi düşük olan hastaların kanı pıhtılaşmadığı için kanamaların olması gerekenden fazla sürer.
Ufacık bir yaralanmalarda bile aşırı kan kaybına uğrayan, kanın uzun süre durmak bilmemesi, idrarda ve yüzeysel kanamaların meydana gelmesindeki en büyük sebep olarak gösterilen ve tıp dalındaki adı trombositopeni olan trombosit düşüklüğü, tedavi edilmez ise zamanda ciddi bir sorunlar yaratabilir
Trombosit ölçümü yapılan testlerde her miktolitre kanda 150-350 bin arası trombosit normal kabul edilmekte, ancak 150 binin altında çıkan trombosit seviyesi normal kabul edilmemektedir. Hatta bu ölçümü 20 binin altında çıkması ciddi bir sorun olarak görülür.
Trombosit düşüklüğünün nedenleri
Bir önceki yazımız olan Trombosit düşüklüğü tedavisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: trombosit neden düşer, trombosit dusuklugu belirtileri, plt trombosit kan düşüklüğü tedavisi nasıl yapılır, plt düşüklüğü nedenleri, trombositler neden düşer
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.