->
Av hayvanlarında husule gelen tularemi hastalığı, bu havyanlarla temas kurulması halinde insanlarda geçmekte ve çeşitli semptomlara sebep olmaktadır. Bunların yanı sıra farelerde tularemi hastalığının insana bulaşmasına etki eden bir hayvandır. Eğer evinizde fare varsa yaşamasına izin vermemeli, hasta olduğundan şüphe ettiğiniz tavşan ve sincaplarla da temastan kaçınmalısınız.
Tularemi tedavisi
Tularemi hastalığını birden yükselen ateş, boğaz ve baş ağrısı, yutkunma zorluğu çekme, bulantı, kusma, ishal ve kırıklık gibi şikayetlerle kendini ifşa eder. Özellikle de tavşan ve sincap gibi hayvanlar bu rahatsızlığın insanlara geçmesine sebep olan av hayvanlarındandır
Tularemi hastalığının elbetteki tedavisi vardır. Tularemi hastası olduğundan şüphe ediyorsanız e yakın sağlık kuruluşuna gitmeli ve uzman bir hekim ile görüşmelisiniz. Tularemi hastalığı antibiyotik ile tedavi edilmektedir. Eğer ki tularemi tedavisi için geç kalınırsa antibiyotik ilaç kullanmak hiçbir işe yaramayacak ve cerrahi operasyona gerek duyulacaktır. Tularemi hastalığının bazı klinik şekillerinde hastaların hayatlarını kaybettiği de görülmüştür.
Tularemi hastalığından korunmak için hasta av hayvanları ile temas etmemeli, bu hayvanların etlerini yememeli ve av hayvanı derisi yüzerken muhakkak eldiven kullanılmalıdır.
Bir önceki yazımız olan Tularemi nasıl bulaşır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: tularemi iyileşme belirtileri, tularemi tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.