->
Tüp bebek tedavisine başlayan her çiftin geçmişi doktor tarafından incelenir. Tedavi gören çiftlerin özel şartları da göz önünde bulundurularak, tüp bebek uygulaması şekillenir. Bu etkenler; hormonal, erkek spermi, yaş, daha önceden geçirilmiş hastalıklar, önceki gebelikler gibi faktörlerdir.
Bebek sahibi olmakta zorluk çeken eşlerin başvurdukları bir yöntem olan tüp bebek uygulamasında hamile kalmayı etkileyen birçok etken bulunur. Her biri tüp bebek uygulamasının başarısını etkilemektedir
Bazı çiftlerde başarı şansı %5-10 iken, bazılarında da %70′lerdedir.
Tüp bebek için başvurulan merkezlerinde uygulamaları bu başarıyı etkileyen diğer faktördür. Tüp bebek merkezlerinin labaratuar şartları da göz önünde bulundurulmalıdır. Normal labaratuar şartlarına sahip olan bir merkezde tüp bebek tedavisi başarı oranı %25-60 arasındadır.
Tüp bebek uygulamasında ilk denemede başarı alamayan çiftlerin birkaç kez daha denemelerinde fayda var. Eğer uygulamanın 3. denemesinde de gebelik elde edilmediyse çiftlerin durumları yeniden tetkik edilmelidir.
Tüp bebek uygulamasında başarı oranını etkileyen ve sorunun ne olduğu çözülmeyen daha birçok faktör bulunur. Bazı çiftlerin tüp bebek uygulamasında gebelik bir sürprizdir.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.