->
Loraine Tafra, Türkiye’de kadınların meme kanseri teşhisinde geç kaldıklarını belirtti. Loraine Tafra, Türkiye’de kadınların meme kanseri teşhisinde geç kaldıklarını belirterek, “Oysa erken teşhis edildiği zaman kısa sürede kontrol altına alınarak kanserin ilerlemesi ve yayılmasını önlemek mümkün” dedi.
ABD’deki John Hopkins Üniversitesi Meme Kanseri Merkezi görevlisi dünyaca ünlü cerrah Dr.
ABD Meme Kanseri Vakfının bir dönem başkanlığını da yapan Tafra, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin’de yaptığı açıklamada, özellikle meme kanserinin daha sık görüldüğü 50 yaş ve üzeri kadınların yıllık poliklinik muayenelerinin yanı sıra 2 yılda bir mutlaka mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi.
ABD’deki John Hopkins Üniversitesi Meme Kanseri Merkezi görevlisi dünyaca ünlü cerrah Dr
Meme kanserinde erken teşhisin son derece önemli olduğunu vurgulayan Tafra, 20 yaşındaki her kadına sürekli elle kontrol yöntemini önererek, “Teşhis ne kadar erken olursa, tedavi de o kadar kolay olur. Burada en önemli konu, ‘memede kitle var mı’ sorusuna cevap aranmasıdır” dedi.
Tafra, gelişmiş ülkelerde gençlerin meme kontrolü konusunda duyarlı olduklarını ve olası bir şişlik fark etmesi durumunda doktora başvurduğunu söyledi.
Türkiye’de kadınların meme kanserinin geç farkına vardıklarını vurgulayan Tafra, “Elde edilen veriler ve aktarılan bilgiler de bunu doğrular nitelikte. Halbuki, erken teşhisi sağlayarak kısa sürüde kontrol altına alınması, kanserin ilerlemesi ve yayılmasını önlemek mümkün” diye konuştu.
Bilinçli yaklaşımın estetik kaygı için de önemsenmesi gerektiğini ifade eden Tafra, erken teşhiste kadınların göğüslerini kaybetme riskinin azaldığına dikkati çekti.
Türkiye’deki bu alandaki ihtiyacı düşünerek hastane kurma girişimleri içinde olduklarını ifade eden Tafra, bu kapsamda, projelerini yaşama geçirmek, yatırım olanakları ve ortamı değerlendirmek üzere Mersin’de incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
Bir önceki Kanser virüsü evlilik dışı ilişkiyle yayılıyor başlıklı konumuzda cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim ağzı kanseri ve smear testi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.