->
Birçok ülke, içinde barındırdığı insanlarına bu olanakları sunarken, bizim ülkemizde yaşayan insanlarda aynı olanaklardan hemen hemen faydalanmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tıp alanında önemli gelişmelere imza atılması, sağlıklı bir geleceği garanti altına almamızı sağlamaktadır. Çünkü Türkiye’de de son dönemlerde tıp alanında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.
Sağlık Bakanlığı’nın Sudan, Yemen, Kuzey Irak, Kosova, Etiyopya, Azerbaycan gibi ülkelerle ikili sağlık işbirliği anlaşmaları çerçevesinde, bu ülkelerden gelen hekimler, hemşireler, diş hekimleri, röntgen ve laboratuvar teknisyenleri bakanlık hastanelerinde eğitim görüyor.
Kimi zaman sağlık sorunlarından korunmak, kimi zaman bu sorunları ortadan kaldırmak ve kimi zamanda güzelleşmek adına tıbbın bizlere sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmaktayız
Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görmek üzere Türkiye’de bulunan Yemenli dahiliye uzmanı Emin Ahmet Ağa, burada tıptaki yenilikleri takip ederek, hastaya tıbbi ve bilimsel açıdan farklı yaklaşım teknikleri ile ilgili bilgi aldıklarını söyledi.
“Türkiye’de tıp çok ileri bir seviyede” diyen Ağa, Türkiye’de oturmuş bir sistem bulunduğunu, ancak kendi ülkesinin aynı durumda olmadığını kaydetti.
Ağa, “Burada devlet hastanesinde bile hastalara her türlü tetkik ve tedavi yapılıyor. Benim ülkemde bu sistem özel hastanelerde bile yok” ifadesini kullandı.
Türkiye, enfeksiyonla mücadelede çok başarılı
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım eğitimi gören Yemenli dahiliye asistanı Rami Hüseyin de, Türkiye’deki enfeksiyon kontrolünün çok iyi durumda olduğunu belirterek, “Burada hiç enfeksiyon olmamasından şaşkına döndüm. Vakaların karşılanması ve müdahaledeki hız beni çok etkiledi” diye konuştu.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim alan Yemenli ortopedi uzmanı Hüseyin Dahan da, Türkiye’de tıbbın çok gelişmiş olduğunu belirterek, “Çok ileri işlemler burada rutin olarak yapılıyor. Kullanılan malzemeler ve ekipman, yani tıbbi donanım gelişmiş ülkelerde bile yok. Sağlık ekibi de çok iyi eğitim görmüş” dedi.
Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim gören Sudanlı dahiliye uzmanı Selma Abdullah ise burada yoğun bakım eğitimi aldığını ifade ederek, “Çok iyi bir sisteme sahip Türkiye’de gördüğüm eğitimin büyük faydası oldu. Edindiğim tecrübeyi Sudan’da da uygulayacağım” diye konuştu.
Tek sıkıntı İngilizce bilmeyen hastalar
Türkiye’deki ekipman ve teçhizatın ülkesinde bulunmadığından yakınan Abdullah, “Türkiye’deki tek sıkıntımız İngilizce bilmeyen hastalar oldu. Bizim eğitim dilimiz İngilizce. Eğer hastalarla İngilizce anlaşabilseydik çok daha faydalı olurdu” ifadesini kullandı.
Sudanlı dahiliye uzmanı Tagreed Mahmut ise burada hem tıp alanında eğitim gördüğünü hem de Türkçe öğrendiğini belirterek, “4 aydır Türkiye’deyim. Çok faydasını gördüm. Türkiye’yi ve Türk’leri çok sevdim. Çok güzel bir ülkeniz var” dedi.
Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim gören Yemenli hemşire Cemile Ahmet El Anisi de, Türkiye’deki sağlık sisteminin ülkesinden çok farklar taşıdığını, gelişmiş cihazlarla çalışmanın kendisi için bir yenilik olduğunu ifade etti.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: neden diş hekimi mesleği seçilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.