->
Hatta üre yükselmesinden dolayı bazı hastalarda şiddetli kaşıntılara rastlanır.
Üre, vücudumuz için son derece zararlıdır.
Böbrek yetmezliği nedeniyle böbrekler görevlerini yerine getiremedikleri için vücuttan atılması zorunlu olan ve atılmadığı taktirde sağlığa ciddi zararları bulunan ürenin yükselme riski görülmektedir. Üre yükselmesi, tüm kan hücrelerini de olumsuz etkilediği için üresi yüksek olan hastaların derileri genellikle solgun ve sarı renklidir. Yediğimiz ve içtiğimiz tüm besinlerle vücudumuza giren azotlu maddenin yanması ile üre meydana gelir
Üre, böbrekler tarafından idrar yoluyla atılır. Ancak böbreklerin işlevini yerine getirmemesi durumunda kanda birikir ve ciddi sağlık problemlerinin görülmesine neden olur. Nasıl ki atıklar çevreye zarar veriyorsa, üre de vücuttan uzaklaştırılmadığı taktirde bizim vücudumuza zarar vermektedir.
Birtakım sebeplerden dolayı oluşan böbrek yetmezliği, son zamanlarda daha da artış göstermiş ve birçok kişinin bu hastalığa yakalandığı bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanmıştır. Böbrek yetmezliği üre yükselmesi sorununun ortaya çıkmasındaki en büyük etkendir. Üre yüksekliği böbrek yetmezliğine bağlıdır.
Üre yükselmesi nedeniyle nefes darlığı, sırt üstü yatamama, nefesin amonyak gibi kokması, bulantı, baş ağrısı ve dönmesi, iştahsızlık, kansızlık, geçmeyen hıçkırık, kusma ve ülser gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır.
Üre yükselmesinin daha da ilerlemesi çok ciddi sağlık sorunlarının görülmesine de sebep olmaktadır. Hastalarda istemsiz hareketler, parmaklarda titremeler, kol ve bacaklarda güçsüzlük, vücudun çeşitli bölgelerinde uyuşmalar, komadan ölüme kadar sağlık tehdit altındadır.
Bir önceki Bel soğukluğu bitkisel tedavisi başlıklı konumuzda bel soğukluğu ve bel soğukluğuna bitkisel çözüm hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: üre nedir, üre neden yükselir, üre ne demek, üre yükselmesi, üre yüksekliği
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.