->
Kaşıntı şikayeti olan ve bilhassa da uyurken kaşınma ihtiyacı hissedip kaşıntının şiddetiyle uyanan bireylerin uyuz hastalığına yakalanmış olması büyük bir ihtimaldir. Çünkü siz çok sonra tedavi olduğunuz zaman sizin hastalığı bulaştırdığınız kişilerden tekrar size bulaşma riski bulunmaktadır. Çünkü siz uyuzun belirtilerini hissetmenize rağmen bu hastalığın tedavisi için gerekli adımları atmazsanız, yakınınızda bulunan kişilere de bulaşmasına sebep olabilir ve bu durumdan yine siz etkilenirsiniz.
Uyuz belirtileri
Uyuz hastalığının en mühim belirtisi kaşıntının husule gelmesidir.
Bulaşıcı bir hastalık olan uyuz hastalığının belirtileri husule geldiği anda hemen bu hastalıktan kurtulmak ve yakın çevremizdeki insanlarında da tehdit altında bulunduğunu akıl ederek uzmanlardan yardım almalıyız
Gündüzleri ile uyuzun belirtileri özellikle de hareketsiz kalındığı zamanlarda ortaya çıkar. Ancak gecelere nazaran gündüz kaşıntıları daha dayanılabilir şiddettedir.
Vücut üzerinde cm.’ye varan kırık çizgi veya “S” şeklindeki tüneller görünüyorsa eğer bilinmelidir ki bu da uyuz hastalığını belirtilerinden biridir. Bu tünellerin tepesi kirle dolmuş ise, çizgi üzerinde siyah noktalar söz konusuysa tüm bu şikayetler uyuzun belirtilerini işaret eder.
Daha çok uyuz belirtileri el ve bileklerde, erkeklerde genital bölgede, el parmak aralarında, karnın alt kısmında, kolların iç kısmında, kalça ve bacaklarda, göğüs , sırt ve baş kısmında görülür. Bebeklerde uyuz belirtileri ise tüm vücutta görülebilir.
Bir önceki yazımız olan Hipertansiyonun neden olduğu hastalıklar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: öksüren kişilere uyuz olma, uyuzla karıstırılan kasıntılar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.