->
Uzuv kopmalarında ne yapılmalı?
Uzun kopmasında yapılması gereken ilk müdahale her ciddi sorunda uygulanan ilk yardım uygulaması gibi büyük bir önem taşımaktadır. Hadi gelin organ kopmasına yapılması gerekenleri de hep birlikte öğrenelim. Uzuv kopmasında ne yapmanız gerektiğini bilirseniz eğer, kazazedenin yeniden o uzvuna sağlıklı bir şekilde kavuşmasını sağlayabilir, kazazedenin yaşam kalitesini geri kazanmada yardımcı olabilirsiniz.
Organ yani uzuv kopmalarında yapılacak olan ilk müdahalenin önemi ve müdahalenin nasıl etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini öğrenmek isteyenler için, uzuv kopmalarında ilk müdahale nasıl olur sayfamızda makalemizde açıklık getirdik. Uzvu kopmuş olan bir kişiye yardım edip ona hayatı için gerekli olan organını kazandırmak adına aslında hepimizin ilk yardım kurallarını bilmemiz gerekiyor
Uzuv kopmalarında mümkün oldukça dikkatli ve hızlı olmalısınız ki, kazazede hastaneye gidene kadar uzuv kullanılabilir bir durumda olsun.
Öncelikle uzuv kopmasında ilk yapılması gereken şey, acil servisi aramaktır ve kaza yerini en açık şekilde tarif ederek, çağırmaktır. Kazazede hastaneye uzak bir mesafede ise kopan uzuv soğutulmalıdır. Kopan uzuv torbaya konmalıdır. Daha sonra bir başka torbanın içine su ve buz eklenmeli, uzvun içinde bulunduğu poşette bu poşetin içine konmalıdır. Kesinlikle uzuv direk olarak su ve buzla temas etmemelidir. Uzuv ayrı bir poşette tek başına bulunmalıdır. Uzvun koptuğu bölgedeki kanama hemen durdurulmalıdır. Steril bir gazlı bez ile üzeri kapatılmalıdır.
Bir önceki Bıçak yaralanmalarında ilk yardım başlıklı konumuzda yaralanmalarda ilk yardım nasıl yapılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.