->
Uzun süre vajina içinde kalan bu tamponlarda Stafilokokus Aureus isimli virüs gelişimi söz konusu olur ve bu virüs söz konusu soruna sebep olan enfeksiyonu gerçekleştirir.
Vajinal tampon kullanımı esnasında aniden ateşiniz 38 veya üzerinde ise, ishal, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, ani tansiyon düşüşü ortaya çıktıysa ve cilt üzerinde güneş yanığına benzer lezyonlar görülüyorsa toksik şok sendromuna girmiş olabilirsiniz. Vajinal tamponların rutin kullanımının sakıncalı olduğunu söyleyen uzmanlar, bu ürünlerinin kullanımı esnasında bir takım hususlara dikkat edilmez ise hayati tehlike yaratacağını da söylemekteler.
Daha çok çalışan kadınların iş yaşamlarına rahat edebilmelerini sağlamak amacıyla kullanmış oldukları vajinal tamponlar, adet kanamasının dışarıya sızmasını engelleyen ve vajina dışına çıkmadan kanın emilmesini sağlayan hijyenik bir üründür. Çünkü uzun süre vajina içinde kalan bu tamponlardan dolayı toksik şok sendromu adı verilen klinik bir tablo husule gelmektedir.
İş kadınları için büyük bir konfor sağlayan vajinal tamponlar, sık sık değiştirilmeli kesinlikle sabah takıp akşama kadar bekletilmemelidir
Böyle bir durumun gelişmesine olanak vermemek için adet günlerinizde kullandığınız vajina tamponlarını 4 saatte bir değiştirin. Hatta her tuvalete giriş çıkışlarınızda saati dolmamış olsa bile değiştirmeniz sağlığınız açısından önerilir.
Vajinal tampon kullanmak için bu ürünü hijyen bakımından son derece zengin olan eczane ürünlerini kullanınız. Kesinlikle evinizdeki pamuklar ile kendi çabalarınızla vajinal tampon yapmayınız. Tampon jelatininden çıkartıldığı gibi hiçbir yere temas ettirmeden takılmalıdır. Ayrıca geceleri yatarken kullanmayın, evde iken normal pedleri kullanın.
Bir önceki Emboli Hastalığı Ve Emboli Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tamponun zararları, vajinal tampon, regl tamponu nedir, regl zamanı tampon kullanmak zararlı mı?, tampon kullanımı zararlı mı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.