->
Vitiligo nasıl tedavi edilir?
İlk olarak ellerde, yüzde, kafa, boyun ve göz çevresinde ortaya çıkan beyaz lekelenmeler zamanla ve güneş ışığıyla temas sonucu yoğunlaşmakta ve vücudun diğer bölgelerinde de yayılmaktadır. Tene rengini veren melanin hücrelerinin yok edilmesine sebep olan bu faktörlerin sonucunda ortaya çıkan vitiligo hastalığında ciltte yer yer beyaz lekelenmeler görülür.
Bir çeşit bağışıklık sisteminin hastalığı olan vitiligo, melanin pigmentini üreten hücrelerin vücudun savunma sistemi tarafından yok edilmesi ile husule gelen bir hastalık olmakta ve bu soruna ekseri stres, viral hastalıklar ve sinir sistemini bozan sorunlar sebep olmaktadır. Bu tedavi metodu folik asit ve B12 vitamin takviyeleri ile desteklenen ultraviyole fototerapi yöntemi uygulamasının ardından yüksek oranda hasta vitiligo lekelerinden kurtulmaktadır.
Beyaz lekelerin yoğunlaşması ve yaygınlaşmasını önlemek için bir takım krem ve ilaçların kullanımı önerilir. Bu yönüyle sedef hastalığına benzeyen vitiligonun tedavisi için ultraviyole ışınları ile yapılan UVB ışık tedavisi kullanılır
Bu ilaçlar aynı zamanda beyaz lekelerin ortaya çıkmasını da durdurur. Bu yöntemlerin yanı sıra melonosit transplantasyonu (pigment hücresi nakli veya ekimi) yöntemi de vitiligo hastalığı tedavisi için büyük bir umut olmaktadır.
Bir önceki Bacaklarda kaşıntı ve kızarıklık nasıl geçer? başlıklı konumuzda bacaklarda kaşıntı ve kızarıklık hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: vitiligo beslenme
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.